alk. 1 095,00 € /hlö

Adventin aikaan

Kodin Pellervon lukijamatka Itävaltaan 10.-13.12.2017 - TÄYNNÄ


Adventin aikaan Keski-Europan kylät ja kaupungit täyttyvät tunnelmallisista joulutoreista. Kirkkokonserteissa kuullaan yleviä säveliä. Joulun tunnelma herää alppimaisemissa, kylissä, Salzburgissa ja pääkaupunki Wienissä.


TEKSTI: ANNA-LIISA HUHTALA-FISKARS

TÄMÄ MATKA ON TÄLLÄ HETKELLÄ TÄYNNÄ! KYSY PERUUTUSPAIKKOJA!

SUNNUNTAI 10.12.
Finnairin lento Helsinki–Wien 08.30–10.00. Opas ja tilausbussi ovat lentokentällä vastassa. Ala-Itävallan osavaltiossa lähellä Wieniä kumpuilevat yli 2700 hehtaarin viinivainiot kaksin puolin Tonavaa. Alueella on pieniä kyliä ja kymmeniä viinitiloja. Vierailemme Weritasin vinoteekissa, tutustumme tuotantoon ja maistelemme Wagramin alueen viinilaatuja. Meille myös tarjotaan tukeva leikkelelounas, jause
Satoja vuosia vanha Graneggerin linna edustaa useita rakennustaiteen tyylejä, mm. gotiikkaa ja barokkia. Linna ja sen puutarhat ovat ympärivuotinen kulttuuritapahtumien keskus. Adventin aikaan piha ja monet salit täyttyvät joulun tunnelmasta. Myytävänä on paljon erilaisia käsitöitä, koristeita, herkkuja sekä keskieruooppalaiseen tapaan hehkuviiniä, Glühweinia. Samalla pääsemme kurkistamaan linnan saleihin.
Jokilaakosa myötäillen saavumme illansuussa pieneen, vain 900 asukkaan Maria Taferlnin kaupunkiin. Sen historia juontaa aina kelttien ja roomalaisten aikoihin asti. Kukkulalla sijaitsevan kaupungin kaunis maamerkki on barokkityylinen Marian basilika. Se on yksi Keski-Euroopan tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista.
Majoitumme tasokkaaseen Schachner Krone & Kaiserhof -hotelliin****. Vierailla on mahdollisuus saunoa, uida altaassa ja illastaa ravintolassa, jonka ikkunoista maisema avautuu alas Tonavan laaksoon. 

MAANANTAI 11.12. 
Aamiainen, illallinen. Runsaan ja monipuolisen aamiaisen jälkeen hyvästelemme hotellin ja suuntaamme kohti Salzkammergutin järvi- ja alppimaisemia Ylä-Itävallan osavaltiossa. Pysähdymme Gmundnerin keramiikkatehtaalla, missä meille on varattu opastettu kierros. JAtkamme matkaa kylpylöistään jo kauan tunnettuun Bad Ischlin kaupunkiin, jossa kesäänsä viettivät monet aikansa kuuluisuudet kuten Franz Lehar, Johann Strauss ja Johannes Brahms. Myös keisari Franz Joseph ja Sissi tutustuivat toisiinsa täällä, ja niinpä lukuisat Sissi-elokuvat onkin kuvattu seudulla. Kävelykierroksella kuulemme kaupungin historiasta ja näemme keskeisimmät nähtävyydet. 
Jatkamme alppimaisemissa lepäävälle Wolfgangjärvelle ja vierailemme sievän St. Wolfgangin kylän joulumarkkinoilla. Kojuja on katujen täydeltä. Niissä on monipuolisesti tarjolla seudun tuotteita käsitöistä kransseihin ja kynttilöistä saippuoihin. KEskustassa on kahviloita ja ravintoloita, joihin voi pistäytyä herkuttelemaan Iltapäivän mittaan ajelemme ohi Fuschljärven kohti Salzburgia. Majoitumme vanhaan perinteisin kalustein sisustettuun Schlosswirt zu Anif -hotelliin, joka sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Salzburgista. Illalliselle menemme lähistön ravintolaan. 

TIISTAI 12.12. 
Aamiainen, illallinen. Vierailemme Fürstenhofin juustotilalla. Kyseessä on perheyritys, joka työllistää myös ulkopuolisia. Luomutilalle valmistetaan jerseyrodun lehmien maidosta erilaisia juustoja, mutta kaupan on myös muita luomutuotteita. Isäntä on kouluttautunut juustomestariksi, emäntä on perehtynyt eläinten hyvinvointiin ja on koulutukseltaan opettaja; niinpä tilalla järjestetään koululaisille mm. karjankasvatukseen ja juustontekoon keskittyvää opetusta. Meille esitellään toimintaa ja tuloksia kin pääsemme maistelemaan. 
Ikitunnelmalliseen Salzburgin, Wolfgang Amadeus Mozartin synnyinkaupunkiin tutustumme kävelykierroksella. Käymme katsomassa kirkkoihin tuotuja jouluseimiä ja osallistumme adventtikonserttiin Pyhän Pietarin kirkon Romaanisessa salissa. Ohjelmassa on kamarimusiikkia, adventti- ja joululauluja sekä Mozartin ja muiden tunnettujen säveltäjien teoksia. Illalliselle kokoonnumme hotellin ravintolaan. 

KESKIVIIKKO 13.12. 
Aamiainen, lounas. Kiitämme hotellin väkeä ja lähdemme Wieniin. Itävallan 1,8 miljoonan asukkaan pääkaupunkia leimaavat loistokkaat linnat puistoineen, Pyhän Tapanin tuomiokirkko sekä lukuisat arkkitehtuurin helmet ja tyylikkäät ostoskadut. Teemme kiertoajelun keskustaa ympäröivällä Ringstrassella, kehäkadulla, ja täydennämme vaikutelmia jalkaisin, kunnes päädymme lounastamaan. Myöhemmin iltapäivällä bussikuljetus lentokentälle. Finnairin lento Wien–Helsinki klo 19.20–22.40.


Ota yhteyttä

Soita meille: +35857443100

MATKAN HINTA
Matka maksaa 1095 €/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa,
lisämaksu 1 hh 110 €. 

HINTAAN SISÄLTYVÄT
- Finnairin lennot turistiluokassa
- matkatavarat lennoilla, 23 kg ruumaan ja 8 kg matkustamoon / hlö
- lentokenttäverot, matkustajamaksut, polttoainelisämaksu
- ohjelman mukaiset retket opastuksineen ja pääsymaksuineen sekä adventtikonsertti
- mainitut ateriat ja maistiaiset
- kuljetukset tilausbussilla
- suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan

Hintaan eivät sisälly matkavakuutus, jota suosittelemme, ruokajuomat ja palvelumaksut. Huom. Lennoilla tarjotaan vain kahvia, teetä ja mehua. 

Toimistokulut: 10 € /varaus

Varaukset: Kouvolan Matkatoimisto Oy, p. (05) 744 3100 tai matkat@kouvolanmatkatoimisto.fi

Lisätiedot: Kodin Pellervossa lisävalaistusta antaa päätoimittaja Anna-Liisa Huhtala-Fiskars, p. 040 590 5332


© 2017 | Kouvolan Matkatoimisto Oy