alk. 1 195,00 € /hlö

Killarney - Dublin

11. - 15.10.2017


Tutustu kuvankauniisiin maisemiin Kerryn maakunnassa Atlantin meren rannalla sekä Irlannin pääkaupungin Dublinin historiallisiin rakennuksiin ja perinteiseen irlantilaiseen menoon! Hintaan sisältyy puolihoito sekä kattava retkiohjelma, jolla mukana on suomalainen matkanjohtaja.


Hinta alkaen 1195€/hlö

Hinta sisältää:

  • Finnairin suorat lennot m/p
  • Majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa
  • Puolihoitoateriat ohjelman mukaan
  • Ohjelman mukaiset bussikuljetukset, retket, pääsymaksut sekä opastukset

Lisämaksusta:

  • 1 hengen huone
  • Liityntälennot muualta Suomesta
  • Matkavakuutus

Killarney

Killarneyn kaupunki sijaitsee Kerryn maakunnassa, joka on kuvankaunis alue Kaakkois-Irlannissa MacGillicuddy Reeks vuorten sylissä Atlantin meren rannalla. Maakuntaa kutsutaan usein leikillisesti "Kerry, the Kingdom" -kuningaskunnaksi, sillä paikalliset pitävät aluetta omana valtakuntanaan! Killarneyn kaupungin pubeissa ja kaduilla soitetaan iltaisin perinteistä irlantilaista musiikkia. Katukuvaa värittävät perinteiset "jaunting cars" -hevosvankkurit, joiden kyytiin hypätään matkan aikana ja tutustutaan Killarneyn kansallispuistoon, jonka portit avautuvat pikkukaupungin keskustaan.

Dublin

Dublin tarjoaa vierailleen paljon nähtävää ja koettavaa. Kaupungin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit sekä St. Stephen's Green ja Phoenix Park -puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta, kun taas uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista. Tärkeimmät kauppakadut ovat Grafton Street Liffey-joen eteläpuolella ja Henry Street joen pohjoispuolella.

Kaupungin historiaan kannattaa tutustua vierailemalla Trinity College yliopistolla sekä muilla Dublinin historiallisilla rakennuksilla. Dublinin ehdoton nähtävyys on suruisan kuuluisan Molly Malonen patsas. Dublinin museot, teatterit, musiikki- ja tanssiesitykset sekä sadat pubit tyydyttävät jokaisen kulttuurin janon.

Lentoaikataulu:

11.10. Helsinki - Dublin 08.20 - 09.30
15.10. Dublin - Helsinki 18.10 - 23.10
Finnair, suorat lennot

Hotellitiedot:

11. - 14.10. - 3 yötä - Killarney
Randles Hotel ****

Randles Hotel on tyylikäs ja viihtyisä hotelli Killarneyn keskustassa Muckross Road tien varrella. Huoneita on yhteensä 75 ja niissä on kylpyhuone, TV, puhelin, CD-soitin ja hiustenkuivaaja. Hotellissa on erinomainen Checkers Restaurant -ravintola ja miellyttävä Wiggs Bar & Conservatory -baari sekä Club Sante vapaa-ajan keskus, jossa on 20 m uima-allas, sauna, höyryhuone ja kylpylähoitoja. Randles perheen omistama Dromhall sisarhotelli sijaitsee hotellin vieressä tarjoten lisää ravintolavaihtoehtoja.

14. - 15.10. - 1 yö - Dublin
Wynn's Hotel ***

Pieni ja viihtyisä Wynn's hotelli sijaitsee Dublinin ydinkeskutassa O'connel Street -pääkadun sivukadun varrella. Kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä hotellista ja hotellin edessä on "Luas" -ratikan pysäkki. Hotelli on vanhassa ja arvostetussa rakennuksessa, jossa on vanhan ajan tunnelmaa. Huoneita on 65, joissa varusteina ovat tallelokero, kylpy/suihku, puhelin, TV, hiustenkuivaaja, silityslauta ja -rauta, kahvinkeittovälineet sekä ilmainen internet laajakaistayhteys. Hotellissa on vasta uusittu Playwright -ravintola sekä suosittu Saints & Scolars Lounge, joka tarjoilee maittavaa pubiruokaa. Hotellissa on myös monipuoliset kokoustilat.

Matkaohjelma:

Keskiviikko 11.10.

Finnairin suora lento on perillä Dublinin lentokentällä klo 09.30, jossa ovat vastassa suomalainen opas ja bussi. Bussi odottaa lentokentän bussiparkissa, josta se lähtee kohti pientä Killarneyn kaupunkia. Matka kestää noin 4 tuntia, jonka aikana pysähdytään lounaalle Racket Hall Country house hotelliin. Huoneiden jako tapahtuu heti saavuttaessa Killarneyn Randles Court hotelliin. Killarneyn kaupunkiin tutustutaan hevosvankkuriajelulla kansallispuistossa ja kävelykierroksella kaupungissa. Illallinen on omakustanteinen.

Torstai 12.10.

Aamu alkaa irlantilaisella aamiaisella hotellissa, jonka jälkeen lähtö koko päivän retkelle  Dinglen niemimaalle. Dinglen niemimaa on yksi Kerryn kolmesta kauniista niemimaasta, josta löytyy henkeäsalpaavan upeita maisemia. Alkumatkasta pysähdytään Inch Beach hiekkarannalla, josta matka jatkuu Slea Head Drive maisemareitille. Tie vie niemimaan kärkeen, joka on Euroopan läntisin kolkka upeine merimaisemineen. Matkan varrella on myös monia varhaishistoriallisia raunioita, joista vieraillaan Gallarus Oratory rauniolla ja Visitor Centre vierailukeskuksessa.

Gallarus alueelta matka jatkuu Dinglen kalastajakylään lounaalle sopivaan paikkaan. Kylästä löytyy lukuisia pubeja, joissa on erityisesti tarjolla merenantimia. Retken jälkeen palataan hotelliin Killarneyhin.

Perjantai 13.10.

Aamiaisen jälkeen lähdetään koko päivän retkelle Iveragh niemimaalle. Tätä maisemareittiä kutsutaan nimellä Ring of Kerry ja sen sanotaan olevan yksi Euroopan maisemarikkaimmista reiteistä. Aamupäivällä nähdään myös mielenkiintoinen lammaskoiranäytös. Reitin ensimmäinen pysähdys on Glenbeighissa sijaitsevassa turvemuseokylässä - Kerry Bog Village. Vierailun jälkeen on aamukahvitauko, jolloin on mahdollista maistaa Red Fox Inn pubin erinomaista Irish Coffeeta.

Matka jatkuu kohti Kells Bay:n lahtea ja sen upeita merimaisemia, josta jatketaan kohti niemimaan kärkeä Cahersive ja Waterville -kylien kautta. Lounas nautitaan sopivassa paikassa matkan varrella. Tämän jälkeen tutustutaan Killarneyn kansallispuistoon, jonka alueelta löytyy Irlannin viimeiset alkuperäiset tammimetsät. Ennen Killarneyyn saapumista pysähdytään iltapäivällä vielä kahvitauolla. Majoittuminen hotellissa Killarneyssa.

Lauantai 14.10.

Irlantilaisen aamiaisen jälkeen suunnataan kohti Dublinia. Matkan aikana pidetään kahvi/jaloittelutauko tarvittaessa. Dubliniin saavuttaessa tehdään kaupunkikiertoajelu, jonka aikana tutustutaan kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksella nähdään muun muassa pääkatu O'Connell Street, jonka varrella on uusi monumentti Spire of Dublin sekä GPO pääpostitalo. Kierroksen jälkeen kuljetus suoraan Wynn's hotellille ja huoneiden jako. Loppupäivän voi viettää vapaasti Dublinissa esimerkiksi shoppaillen tai tutustuen kaupungin historiallisiin nähtävyyksiin. Illalla on mahdollista osallistua lisämaksusta irlantilaiseen Celtic Night -iltaan, johon sisältyy hyvää ruokaa, juomaa sekä irlantilaista tanssia ja musiikkia.

Sunnuntai 15.10.

Aamupalan jälkeen vietetään vapaa aamupäivä Dublinissa. Huoneiden luovutus on klo 12.00 mennessä, jonka jälkeen lähdetään yhteiselle lounaalle Howthin niemimaalle. Howth on kalastajakylä, jonka viikingit aikoinaan perustivat. Jäähyväislounas nautitaan viihtyisässä Abbey Tavern -pubissa, jossa tarjoillaan perinteistä pubiruokaa takkatulien loimutessa. Ennen lentokentälle lähtöä vieraillaan vielä Malahiden linnassa. Kuljetus Dublinin lentokentälle noin klo 16.00. Paluulento Helsinkiin klo 18.10.

Pienet muutokset matkaohjelmaan ovat mahdollisia.

 


Ota yhteyttä

Soita meille: +35857443100




Killarney, Ireland

© 2017 | Kouvolan Matkatoimisto Oy