alk. 1 075,00 € /hlö

Malta 26.9.-3.10.2017

Suosittelemme Maltan pientä saarivaltiota sekä sen kauniita rantoja ja historiallisia nähtävyyksiä. Tutustumme Slieman kaupunkiin sekä lähdemme satamaristeilylle. Käymme myös kokopäiväretkellä Vallettassa, koemme aidon maltalaisen illan nauttien paikallisista herkuista ja juomista.


Alustava matkaohjelma, muutokset mahdollisia

Ti 26.9., lounas
Finnairin lento AY 957 Helsinki 05.50 – Malta 08.50.
Bussikuljetus St. Juliansiin ja majoittuminen hotelliin.
Lounas hotellissa. Tervetuliaisinfo: saamme tietoa Maltasta ja kuulemme maan kulttuurista, historiasta ja nykypäivästä.

Ke 27.9., aamiainen, lounas, illallinen
Leppoisaa lomailua, illallinen kalastajakylässä
Aamiainen. Tutustuminen kaupunkiin. Nauti auringonvalosta ja leppoisista kävelyistä St. Juliansin rantakadulla. Rantabulevardi jatkuu aina Sliemaan saakka, mistä löytyvät saaren parhaat ostospaikat. Iltaa vietetään kalastajakylässä merenherkkujen äärellä. Ajetaan bussilla saaren eteläosaan idyllisiin Marsascalan ja Marsaxlokkin kalastajakyliin, missä nähdään kalastajien värikkäästi maalattuja veneitä, joissa kaikissa on Osiriksen silmä kokassa suojelemassa meren vaaroilta. Illallinen kalaravintolassa. 

To 28.9., aamiainen, lounas, illallinen
Valletta – pala elävää historiaa
Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan Maltan pääkaupunkiin, Vallettaan. 1500-luvulla perustettu kaupunki on täynnä mielenkiintoista arkkitehtuuria. Sitä ovat hallinneet niin foinikialaiset, karthagolaiset, roomalaiset, bysanttilaiset, arabit, johanniitat kuin brititkin. Kaikki ovat jättäneet vaikutuksensa. Valletta ja sen 320 historiallista muistomerkkiä ovatkin Unescon maailmanperintöluettelossa. Kierroksella vieraillaan Barrakka-puistoissa, vuodelta 1574 peräisin olevassa Suurmestarin palatsissa sekä Johannes Kastajalle omistetussa Pyhän Johanneksen katedraalissa. Barokkikatedraalin museossa nähdään Caravaggion mestariteos Johannes Kastajan mestaus. Museoon on sisäänpääsy lisämaksusta, noin 10 €/hlö.

Pe 29.9., aamiainen, illallinen
Aamiainen. Omatoimista lomailua.
Maltalainen ilta – maltalaista hyvää ruokaa ja musiikkia. Kuljetus bussilla mennen tullen.

La 30.9., aamiainen, illallinen
Vapaa päivä tai mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle kokopäiväretkelle Gozon saarelle 85 €/hlö. Retki toteutuu, jos vähintään 15 henkilöä osallistuu retkelle. Retki varataan ja maksetaan ennakkoon Suomessa. 
Lähtö retkelle aamiaisen jälkeen. Ajetaan Marfan satamaan, josta on 30 min. lauttamatka Mgarriin, Gozon pääsatamaan. Matkan varrella nähdään pikkuruinen Cominon saari, pienin Maltan kolmesta asutusta saaresta. Gozolle saavuttua suunnataan Dwejranlahdelle, missä nähdään Fungus Rock -kivi. Jatketaan Victorian kaupunkiin, jota paikalliset kutsuvat Rabatiksi sen ikivanhalla arabiankielisellä nimellä. Vieraillaan Citadel-linnoituksella, joka kohoaa kukkulalla kaupungin yllä. Käydään myös ylii 5500 vuotta sitten rakennetussa Ggantijan megaliittitemppelillä. Päivän lopuksi rentoudutaan viehättävässä Xlendissä merenrannalla. Kevyt lounas retken aikana. Linnoitukseen ja temppeliin ei sisäänkäyntiä. 

Su 1.10., aamiainen, illallinen
Maltan kierros, Kaunis Mdina ja Rabat
Lähtö retkelle Maltan entiseen pääkaupunkiin Mdinaan, "hiljaiseen kaupunkiin", joka on todellinen arkkitehtoninen helmi. Täällä ehkä saaren kauneimmassa kaupungissa on tunnelmallisia kapeita katuja ja katedraali museoineen. Retki päättyy San Antonin kauniiseen kasvitieteelliseen puutarhaan.

Ma 2.10., aamiainen, illallinen
Omatoimista lomailua.
Illallinen hotellissa.

Ti 3.10., varhaisaamiainen
Kotimatka
Varhainen aamiainen.
Kuljetus lentokentälle ja lento AY958 Malta 09.45 – Helsinki 14.45. 

Plaza Regency Hotels ***

Plaza Regency Hotel sijaitsee meren rannalla Sliemassa, 4 minuutin kävelymatkan päässä rannalta. Hotellista avautuu kaunis näköala St. Julian'sin lahdelle ja Ballutan lahdelle. Hotellissa on kattouima-allas ja aurinkoterassi. Aulassa on käytettävissä maksuton WiFi. 
Plaza Regency koostuu kahdesta eri hotellista, joita yhdistää 6. kerroksessa oleva silta. Kaikki huoneet ovat ilmastoituja, mutta niiden tyyli vaihtelee klassisesta moderniin. 
Plaza-hotellissa on yksi Slieman suosituimmista pizzerioista, ja katutason Cara's-kahvilassa käyvät myös paikalliset leivoskahvilla. Kesäkuukausina kattoterassin snackbaarissa soitetaan useina iltoina elävää musiikkia.
Huoneet ovat kahdessa rakennuksessa, joita yhdistää kävelysilta. Huoneita on uusittu 2013-2014, huoneiden ja parvekkeiden koot vaihtelevat. Paikallisbussit kulkevat vilkasliikenteistä rantakatua pitkin, pysäkki on hotellin edessä. 


Ota yhteyttä

Soita meille: +35857443100 Varaa matka

MATKAN HINTA 1075 €/hlö


Hinta sisältää:

 • Finnairin suorat reittilennot Helsinki-Malta-Helsinki
 • lentoverot, polttoainelisät ja matkatavarat
 • lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • majoitus Plaza Regency hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • puolihoito; aamiainen ja illallinen/lounas riippuen ohjelmasta
 • opastettu retki Vallettaan
 • Slieman satamaristeily
 • opastettu kokopäiväretki saarikierros
 • maltalainen ilta
 • infotilaisuus ja suomenkielisen oppaan palvelut retkillä


Lisämaksusta:

 • yhden hengen huone +170 €/huone/7 vrk
 • parvekkeellinen huone suoralla merinäköalalla +170 €/huone/7 vrk
 • Gozon retki +85 €/hlö (sis. kuljetuksen, lauttaliput, opastuksen ja kevyen lounaan)
 • muut lisäretket, joita järjestetään kohteessa toivomusten mukaan


Toimistokulut: 10 €/varaus

Plaza Hotels, 248 Tower Road, Sliema, Malta

© 2017 | Kouvolan Matkatoimisto Oy