Ajankohtaista » Kouvolan Matkatoimisto


Vuodenvaihde tuo muutoksia passien toimituksiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Poliisin lentoaseman palvelupiste on 1.1.2017 lähtien avoinna viikon jokaisena päivänä kello 7.00 - 16.00. Palvelupisteen ensisijainen tarkoitus on palvella lentomatkustajia, joilla on kiireellinen passin tarve. 

1.1.2017 lähtien pika- ja expresstoimituksella tilatut passit noudetaan poliisin palvelupisteen sijaan Matkahuollon toimituspaikoista. Normaalitoimituksella tilatut passit ovat olleet suoratoimituksessa jo huhtikuusta 2013.

Normaalitoimituksella tilattu passi on voimassa viisi vuotta ja se valmistuu 5-8 arkipäivässä. Passi noudetaan pääsääntöisesti Matkahuollon toimituspaikasta, joka on valittu hakemuksen yhteydessä.

Pikapassi on voimassa viisi vuotta, ja se valmistuu 2-3 arkipäivässä. Mikäli tilaus saapuu valmistajalle ennen klo 11, toimitus on kaksi arkipäivää. Myös pikapassi noudetaan valitusta Matkahuollon toimituspaikasta.

Expresspassi on voimassa viisi vuotta ja se valmistuu nopeimmillaan alle vuorokaudessa. Mikäli tilaus on arkipäivänä klo 11 mennessä valmistajalla (eli se on ehditty myös myöntää poliisin toimesta) passi valmistuu samana päivänä ja on noudettavissa klo 16 mennessä valitusta noutopaikasta. Mikäli tilaus on valmistajalla klo 11 jälkeen, expresspassi on noudettavissa seuraavana arkipäivänä klo 16 mennessä.

Expresspassin noudon voi valita seuraavista kolmesta noutopisteestä:

Matkahuolto Helsinki; Kampin Keskus Narinkka 1, 00100 HKI. Aukiolot ma-pe klo 7:00-18:00, la klo 8:00-16:00, su klo 11:00-16:00

Verkkokauppa.com; Tyynenmerenkatu 11, 00220 HKI. Aukiolot 24 / 7

Helsinki-Vantaa lentokentän R-Kioski; Lentoasema Terminaali 2 tuloaula. Aukiolot ma-su klo 05:30-23:00


Normaalilla ja pika-toimituksella tilatuille passeille voi valita noutopaikaksi minkä tahansa Matkahuollon toimituspaikan, joka toimittaa passilähetyksiä. Huomioithan, että passien toimitusajat lasketaan arkipäivien mukaan. Väliin mahdollisesti osuva viikonloppu pidentää siten passin toimitusaikaa.

Mikäli edellä mainittujen passityyppien toimitusaika ei enää riitä, esimerkiksi jos lento lähtee muutaman tunnin kuluttua, on mahdollisuus väliaikaiseen passiin. Väliaikainen passi tehdään asiakkaalle matkan ajaksi. Passi voidaan tehdä ja tulostaa asiakkaalle useammassa poliisin lupapalvelupisteessä.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella väliaikaisten passien tulostus onnistuu Vantaan pääpoliisiaseman lupapalvelussa, Järvenpään lupapalvelussa, Porvoon lupapalvelussa sekä lentokentän palvelupisteessä. Poliisiasemien lupapalvelut ovat avoinna arkisin virastojen aukiolojen mukaan; Vantaa ma-to klo 8:00-16:15 ja pe klo 9:00-16:15, Järvenpää ma-pe klo 9:00-16:00 ja Porvoo ma-to klo 8:00-16:15 ja pe klo 9:00-16:15.

Lentokentän palvelupiste palvelee vain kiireellisissä tapauksissa ja pääsääntöisesti lentomatkustajia. Lentokentän palvelupisteessä on aukiolojen puitteissa valmius väliaikaisten passien tekoon.

Lisätietoja passeista löytyy netistä osoitteesta www.poliisi.fi/passi

 

Lähde: Itä-Uudenmaan poliisilaitos

 

 


© 2019 | Kouvolan Matkatoimisto Oy