Ajankohtaista » Kouvolan Matkatoimisto


Lipunmyynti Helsingin raitiovaunuissa päättyi 1.2.2018

16.2.2018


Raitiovaununkuljettajat eivät ole myyneet lippuja helmikuun 2018 alusta lähtien. Matkaliput on hankittava ennen raitiovaunuun nousemista. Tallink Starilla ja Megastarilla Helsinkiin saapuvat laivamatkustajat voivat ostaa matkalippuja myös laivan infosta.

Lipunmyynti Helsingin raitiovaunuissa on päättynyt 1.2.2018.

1.2.2018 lähtien raitiovaununkuljettajat eivät ole myyneet matkalippuja. Lippuja voi ostaa muun muassa älypuhelimen HSL Mobiililippusovelluksesta ja lippuautomaateista.  Tallink Starilla ja Megastarilla Tallinnasta Helsinkiin matkustavat laivamatkustajat voivat ostaa matkalippuja myös laivan infopisteestä.

Tallink ja HSL ovat aloittaneet matkalippuyhteistyön

Tallink myy HSL:n matkalippuja Helsinki–Tallinna-reitillä Megastar ja Star -laivoilla.

Yhteistyöllä sujuvoitetaan kotimaisten ja ulkomaisten matkustajien kulkemista Helsingissä ja HSL:n kulkuneuvoissa. Kun joukkoliikenteen lippu on valmiiksi ostettuna, matkustajat pääsevät helposti julkisilla kulkuneuvoilla Länsisatamasta Helsingin keskustaan ja takaisin.

Kahdella Tallink Shuttle -aluksella matkustaa päivittäin tuhansia asiakkaita.

”Siirtymät satamasta eteenpäin ovat osa matkakokemusta. Me Tallinkilla haluamme myötävaikuttaa myös siihen, että laivamatkaa seuraava matka esimerkiksi linja-autoasemalle, rautatieasemalle tai vaikka lentokentälle jatkuu mahdollisimman sujuvasti”, kommentoi Tallink Siljan Head of Product Management Jani Mäkelä.

“Arvostamme yhteistyösopimusta Tallinkin kanssa. Lippuyhteistyö tuo asiakkaille helppoutta. Samalla raitioliikenteen on helpompi pysyä aikataulussa, kun useammalla matkustajalla on lippu valmiina”, kertoo myyntipäällikkö Matias Sarkkinen HSL:stä.

Laivojen infopisteissä myydään HSL:n ennakkoon ostettavia matkalippuja. Matkustaja aktivoi lippunsa liikennevälineeseen noustessaan näyttämällä sitä kortinlukijalle. Myynnissä on aikuisten ja lasten kaupungin sisäisiä lippuja ja vuorokausilippuja sekä vastaavia seudullisia matkalippuja.

Kerta- tai vuorokausilippujen lisäksi matkustajat voivat käyttää kaikissa HSL:n liikennevälineissä, raitiovaunussa, junassa, metrossa, busseissa tai Suomenlinnan lautalla matkakorttia tai HSL-mobiililippua.

Lisätietoja: 
https://www.hsl.fi/uutiset/2018/tavoitteena-nopeampi-ja-tasmallisempi-raitioliikenne-lipunmyynti-raitiovaunuissa
https://www.hsl.fi/uutiset/2017/tallink-ja-hsl-aloittavat-lippuyhteistyon-11532

Lähteet: HSL ja Tallink Silja


© 2019 | Kouvolan Matkatoimisto Oy