Irlanti - Omatoimiset kaupunkilomat, lennot, hotellit » Kouvolan Matkatoimisto

alk. 340,00 € €/hlö 3 yötä

Irlannin pikkukaupungit

Kilkenny, Cork ja Galway


Irlannin pikkukaupungit ja maaseutu ovat ihanteellisia tukikohtia Irlantiin tutustumiseen. Etäisyydet ovat kohtuullisia ja liikenneyhteydet hyviä. Ja pienemmissäkin kaupungeissa näkemistä on paljon!


Lue lisätietoja Irlannista:

www.ireland.com

(linkin tiedot sitoumuksetta)

ESIMERKKIHINTOJA Finnairin lennoilla:

3 yötä Kilkennyssä alkaen 365€/hlö
tai
3 yötä Corkissa alkaen 380€/hlö 
tai
3 yötä Galwayssa alkaen 340€/hlö

 

Lennot turistiluokassa m/p, lentokenttäverot ja matkustajamaksun, majoituksen keskitason keskustahotellissa (esim. Pembroke Hotel Kilkenny/Jurys Inn Cork/Imperial Hotel Galway) jaetussa 2 hengen huoneessa  ja hotelliaamiaisen.
Finnairin lennoilla matkatavarat sisältyvät hintaan. 

VINKKI!

Irlanti sopii hyvin ympärivuotiseen lomailuun. Hinnat ovat edullisimmillaan tammi-helmikuussa ja korkeimmillaan keväällä ja syksyllä, jolloin myös turisteja on eniten. 
Suunnittele matkasi hyvissä ajoin ja hyödynnä edullisemmat matka-ajankohdat.
Voit myös yhdistää useamman Irlannin kohteen samalle matkalle! Vasemmanpuoleisesta liikenteestä huolimatta vuokra-autolla liikkuminen Irlannissa on helppoa, koska liikennettä on kohtuullisesti ja opasteet ovat hyvät.

Kilkenny

Kilkenny (asukkaita noin 25,000), jonka iirinkielinen nimi Cill Chainnigh tarkoittaa Chainnaighin tai Kennyn kirkkoa, on ikivanha kaupunki vehreän ja rikkaan maaseudun ympäröimänä Nore joen rannalla lounaisessa Irlannissa.  Kilkennyyn on noin 130 km ajomatka Dublinin lentokentältä ja hyvät julkiset yhteydet .

Kilkenny on pieni, mutta sitäkin rikkaampi kulttuurin, pubien, ravintoloiden, ostosmahdollisuuksien, gallerioiden ja historian osalta. Kaupunki tarjoaa sopivasti vähän kaikkea matkailijalle, mutta ei väsytä pienen kokonsa ansiosta.

Nähtävyyksiä Kilkennyssä:
- Kilkennyn linna, joka on yksi Irlannin tärkeimmistä nähtävyyksistä tänä päivänä
- Kilkenny Design Centre, design ja käsityökeskus, myymälä ja kahvila, joka sijaitsee Kilkennyn linnaa vastapäätä
- St Canicen katedraali, jonka perustajan mukaan kaupunki on saanut nimensäkin ja Katedraalin Round Tower pyöreä torni, jonne voi kivet katsomaan maisemia, jotka ulottuvat kauaksi Kilkennyn ylle, Grace’s Castle linna,
- Rothe House, tudorin aikainen kauppiaan talo, jossa on nykyisin museo
- Tholsel kaupungintalo ja Black Abbey luostarikirkko.  
- Smitchwick’s Experience olutpanimo, jossa  Pyhän Fransiskuksen luostarin munkit, valmistivat olutta jo 1300-luvulla. 

Kilkennyn keskusta on yksi Irlannin historiallisimmista ja sen kapeilla kaduilla ja keskiaikaisilla kujilla on mukava vaeltaa. Kilkenny on kuuluisa kulttuuritarjonnasta ja täällä on useita festivaaleja, mm. Cat Laughs komediafestivaali ja Kilkenny Arts Festival taidefestivaali.
Kilkennyssä on erinomaiset ostosmahdollisuudet, joita tarjoavat kaksi kauppakeskusta,  ja kujia ja katuja reunustavat lukuisat pienet erikoisliikkeet ja putiikit. Ravintola ja pubivalikoimaa on myös joka makuun. On tyylikkäitä ruokaravintoloita, rentoja baareja, trendikkäitä cocktailbaareja ja perinteisiä irlantilaisia pubeja, puhumattakaan viehättävistä kahviloista.

Kilkennyn ympäristöss on myös paljon nähtävää mm. Kells Priory luostari, viehättävät Inistioge ja Thomastown kylät, Gowran Park laukkarata ja jännittävä Dunmore Cave tippukiviluola.

Cork  

Cork on Dublinin ja Belfastin jälkeen Irlannin kolmanneksi suurin kaupunki. Asukasluvultaan Cork on samaa kokoa Kuopion kanssa, ja tämä viihtyisä kaupunki on täynnä karismaa ja luonnetta. Paikalliset ovatkin rakastavasti antaneet kaupungille lempinimeksi mm. ’The Rebel City’ sekä ’The Real Capital’.  Matkaa Corkkiin Dublinin lentokentältä on noin 260 km. Lentokentältä menee suora lentokenttäbussi Corkkiin tunnin välein.

Kaupungin halkaisee Lee joki, ja Cork tunnetaan myös vilkkaana satamakaupunkina.

St Patrick’s Street pääkatua reunustavat useat eri liikkeet, aina isommista merkkinimistä paikallisiin tuottajiin. Ympäri kaupunkia löytyy monta viihtyisää pubia, kahvilaa sekä ravintolaa, joissa voi istua ja nauttia hyvästä ruuasta ja juomasta, sekä ihmetellä paikallisten menemisiä. Mikäli tahtoo kokea kulttuurielämyksiä, voi vierailla vaikka Crawford taidemuseossa, Cork Opera oopperatalossa tai kaupungin vanhassa Cork Gaol vankilassa, joka on nykyisin museo.

Corkin vierailuun kuuluu ehdottomasti käynti The English Market kauppahallissa. Tämä vanha kuuluisa kauppahalli on perustettu jo 1700-luvulla ja on selvinnyt monesta lamasta, nälänhädästä, tulvasta sekä sodasta. Sen kauniin vanhan rakennuksen katon alta löytyy monta pientä paikallisyrittäjää, jotka myyvät eri raaka-aineita, elintarvikkeita ja käsitöitä. Rakennuksen toisesta kerroksesta löydät kahvilan, joka hyödyntää alakerrasta löytyviä raaka-aineita tarjoamissaan herkuissaan.

Corkilla on paljon tarjottavaa vierailijoilleen, on kauppaa ja kahvilaa heille, jotka haluavat nauttia kaupunkilomasta, olematta kuitenkaan ylitsepääsemättömän hektinen. Corkin lahistöllä on myös paljon näkemisen arvoisia pikkukaupunkeja kuten Midleton, jossa voi käydä tutustumassa Midletonin viskitislaamoon, Kinsale viehättävã ja eläväinen kalastajakylä. Ring of Kerry kuuluisa Kerryn maisemakierros

Näihin järjestetään kansainvälisiä retkiä Corkin keskustasta. 

Galway

Galway (Gaillimh iiriksi) sijaitsee Connachtin provinssissa, Irlannin länsirannikolla, Corrib joen varrella. Tämä viehättävä kaupunki on Galwayn maakunnan pääkaupunki ja vuonna 2020 Euroopan kulttuuripääkaupunki !
Tänne on noin 210 km matka Dublinin lentokentältä, matka taittuu mukavasti esim. lentokenttäbussilla.

Galwayssa on noin 80,000 asukasta ja se on Irlannin neljänneksi suurin kaupunki.

Kaupungin pienen ja tiiviin keskiajalta peräisin olevan keskustan vuoksi, kaupunkikierros on aina paras tehdä kävellen. Täältä löytyy paljon kapeita kujia ja pieniä katuja, joilta löytyy jos minkälaista aarretta ja aittaa.

Galwayn kaupungista löytyy keskiaikaisia piirteitä, ja paikoittain voi nähdä vielä vanhat kaupunginmuurit. Kaupunkikierroksen aikana näemme Lynch’s Castle linnan, Eyre Square aukion, Spanish Arch kauppakaaren satamassa ja Galwayn St Nicholas katedraalin.
Galway on täynnä mielenkiintoisia rakennuksia ja alueita, jotka rikastavat kaupungin historiallista ja kulturellia perintöä. Moni keskustan vanhoista rakennuksista ja nähtävyyksistä on suojeltu ja entisöity hyvin sekä integroitunut saumattomasti kaupungin nykyaikaan ja päivittäiseen elämään.

Galway on shoppailijan paratiisi. Kaupungista löytyy monta erilaista liikettä, ja kaupungin tiiviin keskustan takia, moni parhaimmista shoppailualueista löytyy pienen kävelymatkan päässä. Parhaimmat ostosmahdollisuudet kaupungin keskustassa löytyvät Shop Street ja Quay Street kaduilta.
Kaikkien kauppojen lisäksi, kaupungista löytyy myös monta pubia, yökerhoa sekä ravintolaa, joten kaupungista todellakin löytyy jotain kaikille.

Galway on suosittu myös monen tapahtuman ja festivaalin tapahtumapaikkana. Täällä järjestetään muun muassa suosittu Galway Arts Festival ja kuuluisa Galway Races laukkakisatapahtuma.

Galwayn pohjoispuolella on Connemaran alue, jossa kannatta retkeillä upeissa vuoristomaisemissa. Täältä löytyy mm upea Kylemore Abbey nunnaluostari. Iirin kieliset Aranin saaret ovat myõs vierailun arvoiset puhumattakaan upeista Moherin kallioista, jotka sijaitsevat reilun tunnin päässä Galwaysta etelään.  Näihin kaikkiin järjestetään kansainvälisiä retkiä Galwayn keskustasta.  Monipuolinen kaupunki, jossa kaikki löytyy läheltä!


Ota yhteyttä

Soita meille: +35857443100 Pyydä tarjous

Tutustu myös Tourism of Ireland -turistiorganisaation mainosvideoon ”Fill your heart with Ireland”

https://www.youtube.com/watch?v=K6Uj97nTFws&feature=youtu.bem  
Huomioitavaa omatoimisista kaupunkilomista ja muista räätälöidyistä matkoista:

 

Yllä olevat hinnat, hotellit ja lentovaihtoehdot ovat esimerkkejä - kaikki matkat räätälöidään asiakkaiden toiveiden mukaan. Hinta on laskettu keskitason ja keskeisellä paikalla sijaitsevassa hotellissa ja hinta sisältää aamiaisen ja matkalaukut lennoilla (jos ei toisin mainita). Joten lopullisen matkan hinta voi olla myös esimerkkiä edullisempi.
Tarjolla myös paljon muita hotelli- ja lentoyhtiövaihtoehtoja. Lähtöpäivän ja matkan sisällön voi valita itse.
Esimerkki-hintaa ei välttämättä tarjolla kuukauden jokaiselle lähtöpäivälle ja jokaiselle viikonpäivälle ja alkaen hintaa on tarjolla rajoitettu määrä.
Kaikilla lentoyhtiöillä ei välttämättä tarjolla lentoja joka päivä. Halvimmat hinnat yleensä tarjolla perjantai ja lauantai -lähdöille.
Esimerkit ovat suuntaa-antavia. Lopulliseen hintaan vaikuttaa valittu matka-aika, lentoreitti, hotellit, kohteet ja matkaohjelma sekä paikkatilanne varaushetkellä. Lopullinen hinta määräytyy aina varaushetken paikkatilanteen mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

Alkaen hinnat eivät ole voimassa messu- ja erikoistapahtumien aikana. Joulun, uudenvuoden ja pääsiäisen aikaan erikoishinnat!
Hinnat eivät ole voimassa ryhmille (yli 9 matkustajaa). Pyydä ryhmälle tarjous tästä.

Matkat ovat omatoimisia – eivät sisällä lentokenttäkuljetuksia tai opaspalveluita.
Kuljetukset, autonvuokraukset, retket, sisäänpääsyliput ym. ohjelma lisämaksusta. Kysy vinkkejä!Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kouvolan Matkatoimisto on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
Lisäksi Kouvolan Matkatoimisto on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Matkustajien tärkeimmät oikeudet

Yleiset matkapakettiehdot löydät kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1.7.2018 alkaen.
Räätälöityjen matkapakettien eritysehdot löydät kohdasta Räätälöityjen matkapakettien eritysehdot 1.7.2018 alkaen.

 

 

 


 


© 2023 | Kouvolan Matkatoimisto Oy