Dublin Irlanti opastettu matka 29.5.-1.6.2019 » Kouvolan Matkatoimisto

alk. 895,00 € /hlö

Dublin 29.5.-1.6.2019

- Helatorstain viikonloppu keväisessä DublinissaMatkan hinta 895€/hlö

Hinta sisältää:
- lennot
- majoituksen 2 hengen huoneessa
- aamiaiset hotellissa
- lentokenttäkuljetukset Dublinissa retkien yhteydessä
- Dublinin kiertoajelun ja lounaan
- Malahiden ja Howthin retken ja lounaan

Lennot:
29.5.  08:15 - 09:30               Helsinki - Dublin
1.6.   18:05 - 23:05                Dublin – Helsinki
Finnair

Majoitus:

Camden Court Hotel * * * *
Camden Court hotelli on viihtyisä neljän tähden hotelli aivan Dublinin sydämessä, ainoastaan viiden minuutin kävelymatkan päässä St Stephens Greeniltä ja Grafton Streetiltä. Kaikki nähtävyydet, ravintolat, pubit ja kaupat ovat siis aivan hotellin läheisyydessä.
Hotellissa on 246 huonetta, joiden kaikkien perusvarusteisiin kuuluvat hiustenkuivaaja, puhelin, TV, internetyhteys, housuprässi sekä sekä teen/kahvinkeittovälineet.
Hotellin yleisiin tiloihin kuuluvat C-Central –baari, á la carte ravintola Iveagh, hyvät kokoustilat sekä vapaa-ajankeskus, sisältäen saunan, 16 metrin uima-altaan, porealtaan ja kuntosalin.
Mukava dublinilaishotelli erinomaisella sijainnilla!

Alustava matkaohjelma (muutokset mahdollisia):

Keskiviikko 29.5.
08.15-09.30 Finnairin lento Dubliniin
Dublinissa suomenkielinen opas ja bussi odottavat lentokentällä.
Dubliniin tutustuminen aloitetaan heti saapumisen jälkeen, kiertoajelu alkaa lentokentältä ja päättyy hotellille noin kello 14.00.
Kaupunkikierroksella tutustutaan kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksen aikana nähdään pääkatu O’Connell Street, jonka varrella on uusi monumentti Spire of Dublin sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen’s Green ja Phoenix Park puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista.
Kiertoajelulla saadaan yleiskuva kaupungista ja opas antaa vinkkejä omatoimista kaupunkiin tutustumista varten. Kiertoajelun aikana nautitaan lounas Irlannin vanhimmassa pubissa, Brazen Headissa.

Torstai 30.5. ja perjantai 31.5.
Aamiainen hotellissa
Päivät vapaata aikaa kaupunkiin tutustumiseen.

Lauantai 1.6.
Aamiainen hotellissa
10.45 huoneiden luovutus
11.00 bussi ja opas noutavat ryhmän hotellilta ja matkatavarat pakataan bussiin.
Puolen päivän retki Malahiden linnan ja Howthin niemimaalle alkaa hotellilta ja päättyy lentokentälle noin kello 16.00.
Retki suuntautuu Dublinin pohjoispuolelle ja retken aluksi ajetaan Dublinista Malahide Castle -linnaan, jossa tutustutaan normannien ajoilta peräisin olevassa linnassa. Linnaa asutti 800 vuoden ajan Talbotin aatelissuku, ja suvun viimeinen jäsen Rose Talbot myi linnan 1970-luvulla Irlannin valtiolle, ja Fingalin maakunnalle. Linnassa on upeita, eri aikakausilta olevia huoneita, joista kannattaa mainita tamminen paneloitu huone, keskiajalta, rokokootyyliset olohuoneet sekä keskiaikainen sali.
Linnakierroksen jälkeen ajetaan kohti Howth niemimaata, jonka kärjestä on upeat näköalat Dublinin lahdelle. Howth on kalastajakylä, jonka viikingit aikoinaan perustivat. Nimi Howth tarkoittaa tanskaksi päätä ja niemimaan kärjelle on sittemmin annettu hauska lempinimi Howth Nose, Howthin nenä! Howthissa pysähdytään virkistymään vaikka paikallispubissa, jossa nautitaan perinteinen fish&chips -lounas.

Hinta: 895€/hlö

Hinta sisältää:

• Finnairin lennot turistiluokassa meno-paluu
• Lentolippuun kuuluvat lentokenttäverot, matkustajamaksut sekä polttoainelisämaksun
• Matkatavarat lennoilla (Finnair: 1 x 23kg ruumaan ja 1 x 8kg matkustamoon / hlö)
• 3 yön majoituksen valitussa hotellissa 2 hengen huoneessa
• Aamiaisen hotellissa
• Lentokenttäkuljetukset suomenkielisen oppaan johdolla retkien yhteydessä
• Saapumispäivänä Dublinin kiertoajelun ja lounaan, kesto noin 4 tuntia
• Lähtöpäivänä Malahiden ja Howtin retken ja fish&chips -lounaan, kesto noin 5 tuntia

Lisämaksusta:
• Liitäntälennot Helsinkiin
• 1 hengen huoneen lisämaksu 150€/hlö/3 yötä
•  Matkavakuutus

Palvelumaksu: 10€/varaus

Matkan toteutuminen edellyttää että matkalle on ilmoittautunut vähintään 10 matkustajaa 1.4.2019 mennessä.
Matkalle osallistuminen edellyttää normaalia terveyttä ja liikuntakykyä.
Kiertoajelulla sekä Malahiden ja Howthin retkellä suomenkielinen opas, muutoin oleskelu matkalla on omatoimista.
 
Varaukset ja lisätiedot:
Kouvolan Matkatoimisto Oy
p. (05) 744 3100 tai matkat@kouvolanmatkatoimisto.fi

Ota yhteyttä

Soita meille: +35857443100 Varaa matka

DUBLIN - MODERNI SUURKAUPUNKI, JOKA TARJOAA JOKAISELLE JOTAKIN!

Dublin, Irlannin pääkaupunki sijaitsee saaren itärannikolla ja sen keskustassa on asukkaita noin 500,000 ja Suur-Dublinin alueella yhteensä noin 1.4 miljoonaa asukasta. Dublin kasvaa kaiken aikaa ja on tänä päivänä levittäytynyt noin 40 km leveydelle ja 20 kilometrin pituiselle alueelle. Noin 40% irlantilaisista asuu 100km säteellä pääkaupungista.

Dublinin halki kulkee Liffey-joki, jonka kummallekin puolelle nykyinen Dublin levittäytyy. Joen eteläpuolella oli aikoinaan pieni kelttikylä nimeltä Dubh Linn ja pohjoispuolella Ath Cliath. Dublinin englannin kielinen nimi tulee iirinkielisestä alkuperäisnimestä Dubh Linn, joka tarkoittaa mustaa lampea.  Iirinkielinen virallinen nimi kaupungille on nykyisin Baile Atha Cliath, joka tarkoittaa kahluupaikkaa ja Baile etuliite kaupunkia, joka lisättiin iirinkieliseen nimeen 1600-luvulla, kun kylät yhdistettiin suurkaupungiksi.

Dublinilla on värikäs ja mielenkiintoinen historia. Viikingit saapuivat Irlantiin vuonna 795 jKr ja tekivät Dublinista tärkeän kauppapaikan. 1100-luvun lopussa saapuneet normannit rakensivat Dublinin linnan, josta tuli tärkein rakennus aikana, jolloin britit hallitsivat yli 800 vuoden ajan Irlantia. 1700-luku oli Yrjöjen aikaa ja rauhallinen vuosisata Irlannissa. Tuona aikana Dublinista tuli toiseksi tärkein kaupunki näillä saarilla ja Dublin sai nykyisen kaupunkikuvansa ja tunnusomaiset Yrjöjen aikaiset piirteet. 1900-luvun aikana ja Irlannin itsenäistymisen jälkeen syntyi nykyinen moderni Dublin.

Moderni Dublin on vilkas metropoli, jonka liikennettä on parannettu rakentamalla DART-lähijunarata, joka nykyisin kulkee Malahidesta Greystonesiin ja LUAS-kaupunkiratikka, jolla on jo kaksi linjaa ja kolmas valmistumassa Dublinin lentokentän suuntaan. International Financial Centre, Dublin Doclands ja Dublin Convention Centre ovat uutta kehitystä ja ovat muuttaneet Dublinin kaupunkikuvan modernin pääkaupungin esikuvaksi.

Dublin tarjoaa vierailleen paljon nähtävää. St Stephen’s Green, Grafton Street sekä Henry’s Street ovat shoppailijan paratiiseja, tarjoten suuren valikoiman erilaisia liikkeitä. Historiasta kiinnostunut matkailija voi sukeltaa Dublinin pitkän historian tunnelmaan muun muassa tutustumalla Trinity College yliopistoon sekä muihin Dubliniin historiallisiin rakennuksiin. Dublinissa on myös paljon kiinnostavia museoita ja näyttelyitä. Dublin on metropoli, jolla on paljon tarjottavaa kaiken tyyppisille matkailijoille ja joka ei koskaan nuku.

Dublin on valittu myös yhdeksi UNESCO City of Literature kaupungiksi, jossa kirjallisuus ja kaikki siihen liittyvä on erittäin tärkeässä asemassa.

 


© 2019 | Kouvolan Matkatoimisto Oy