alk. 699,00 € /hlö

Jordanian rantalomat ja kiertomatkat

Suomalaisille tuttu Jordania tarjoaa kävijälleen sylikaupalla vieraanvaraisuutta, ylvästä kulttuuria, upeita historiallisia nähtävyyksiä ja stressitöntä lepolomaa Akabassa. Jo suora lento jordanialaisella Royal Jordanian Wings lentoyhtiöllä on elämys, onhan sen omistajayhtiö Royal Jordanian osa Oneworld-allianssia. Ensimmäiset suorat tilauslennot Suomesta Jordanian Akabaan tehtiin jo vuonna 1988. Suorat lennot Akabaan syksyllä 16.10. - 04.12.2017 ja keväällä 05.02. - 16.04.2018.


Nopean varaajan etu 50€ /hlö, kun matka varataan 21.8.2017 mennessä. Paikkoja rajoitetusti! Nopean varaajan etua ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

 

Jordanian kiertomatka

Vieraanvaraisessa Jordaniassa voit seurata historian kulkua Mooseksen, Arabian Lawrencen tai vaikkapa Harrison Fordin kannoilla. Punainen meri koralleineen, ainutlaatuisen Kuolleen meren alue kylpylöineen sekä Jordanin laakso vastakohtanaan suurimman osan maata kattavat aavikot tekevät Jordaniasta mielenkiintoisen lomakohteen. Kaunis roosanpunaiseen hiekkakiveen hakattu, vuorten ympäröivässä solassa sijaitseva Petran kalliokaupunki on varmasti Jordanian kuuluisin matkailunähtävyys.

Matkaohjelma:

1. päivä Helsinki - Akaba
Lento Helsingistä Akabaan, kuljetus hotelliin Akabassa, illallinen.

2. päivä Akaba - Wadi Rum - Petra
Aamiainen hotellissa. Noin reilun tunnin ajomatkan päässä Akabasta sijaitsee suunnaton Wadi Rumin erämaa. Erämaasta nousee tornimaisia kallioita, jotka näyttävät siltä kuin niiden päälle olisi aikojen alussa valutettu sulaa laavaa. Wadi Rumissa aika on pysähtynyt ja lyönyt leimansa maisemaan mm. tuhansia vuosia vanhojen kalliopiirrustusten muodossa. Wadi Rumista matkaa jatketaan Petraan jonne saavutaan illansuussa. Illallinen hotellissa. (Päivän ajomatka noin 220 km).

3. päivä Petra
Aamiainen hotellissa. Wadi Araban laakson itäpuolella vuorten ympäröimässä solassa sijaitseva Petra oli muinaisten nabatealaisten valtakunnan pääkaupunki. Kapean solan kautta muuhun maailmaan yhteydessä oleva kaupunki sai turvan ympäröivistä vuorista.
Petra oli tunnettu paikka jo Vanhan Testamentin ajoista alkaen ja se sitoo tarinoihinsa mm. Mooseksen iskemässä sauvallaan vettä kalliosta. Aaronin haudan sanotaan sijaitsevan kaupunkia ympäröivillä vuorilla ja muinaisten kuninkaiden hautoja on hakattu kallioiden seinään. Myöhempi historia näkyy mm. roomalaisajan temppelissä ja amfiteatterissa. Vuosisatojen ajan unohdettuna ollut kaupunki löydettiin uudelleen vuonna 1812 ja se kuuluu nykyään Unescon maailmanperintökohteisiin. Kaupungin mielenkiintoisen historian takia Petrassa tehdäänkin jatkuvasti arkeologisia kaivauksia. Elokuva ”Indiana Jones ja tuomion temppeli” sijoittuu Petran maisemiin. Illallinen ja majoittuminen Petrassa.

4. päivä Petra - Umm Al Rassas - Madaba - Amman
Aamiainen hotellissa. Petrasta matka jatkuu Umm Al Rassasiin, joka avattiin yleisölle 2009, kun paikan arkeologiset kaivaukset saatiin loppuun. Umm Al Rassas oli alun perin Rooman valtakunnan aikainen linnoituskaupunki ja nykyään se kuuluu Unescon maailmanperintölistalle. Sieltä on löytynyt roomalaisen, bysanttilaisen ja islamilaisen kaupungin raunioita. Kaupungista on löydetty mm. 16 kirkon jäännökset. Pyhälle Stefanokselle pyhitetyssä kirkossa on hyvin säilynyt Jordanian suurin mosaiikkilattia, joka kuvaa Vanhan ja Uuden testamentin aikaisia kaupunkeja. Lisäksi vieraillaan Madaban kaupungissa, jonka jälkeen matka jatkuu läheiselle Nebon vuorelle, josta Mooses katsoi alas luvattuun maahan ja jonne hänet uskotaan myös haudatun. Illaksi saavutaan Ammaniin, jossa majoittuminen hotelliin. Illallinen. (Päivän ajomatka noin 260 km).

5. päivä Amman - Ajlun - Jerash - Amman
Aamiainen hotellissa. Vain reilun tunnin ajomatkan päässä Ammanista pohjoiseen sijaitsee Ajlun, jonne rakennettiin 1100-luvulla puolustuslinnoitus korkealle kukkulalle ristiretkeläisiä vastaan. Linnoituksesta avautuu upeat näkymät aina Tiberiakseen Israeliin ja Hermonin vuorelle saakka Libanoniin. Täältä matka jatkuu rauhallisessa laaksossa Gileadin vuorten ympäröimänä sijaitsevaan Jerashiin, jonka sanotaan olevan maailman laajin roomalaista arkkitehtuuria edustava kohde Italian ulkopuolella. Hyvin säilyneet kadut, temppelit, teatterit, aukiot ja kylpylät ovat selvästi hahmotettavissa, ja on helppo kuvitella 2000 vuoden takaista Rooman ajan loistokkuutta. Paluu takaisin Ammaniin, jossa illallinen ja yöpyminen. (Päivän ajomatka noin 150 km).

6. päivä Amman - Kuollut Meri - Akaba
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä kiertoajelu Ammanissa, jolloin ohjelmassa ovat Jordanian kuningaskunnan pääkaupungin Ammanin tunnetuimmat nähtävyydet kuten Citadel ja amfiteatteri. Ammanista matka jatkuu Kuolleelle merelle. Uskotaan että muinaiset Vanhan testamentin kaupungit kuten Sodoma, Gomorra ja Admah sijaitsivat täällä Kuolleen meren rantamilla. Ainutlaatuinen Kuollut meri sijaitsee Jordanian ja Israelin rajalla n. 400 metriä merenpinnan alapuolella. Vesi on suola- ja mineraalipitoista ja sillä on parantavia vaikutuksia esimerkiksi ihosairauksista ja reumasta kärsiville. Mahdollisuus uintiin Kuolleessa meressä ennen paluuta Akabaan. Illallinen hotellissa. (Päivän ajomatka noin 330 km).

7. päivä Akaba
Aamiainen hotellissa. Vapaapäivä vaikkapa ostoksia tai Punaiseen mereen pulahtamista varten. Voit myös kokeilla lasipohjaveneitä tai snorklaamista, Akabasta käsin tehdään myös sukellusretkiä Punaiselle merelle. Illallinen hotellissa.

8. päivä Akaba - Helsinki
Aamiainen hotellissa, kuljetus lentokentälle ja suora lento aamulla Akabasta Helsinkiin.

Matkaohjelma sitoumuksetta, muutokset mahdollisia.

Kiertomatkan majoitukset

Golden Tulip Akaba ***
Hyvä keskitason hotelli keskustassa, reilun 5 min kävelymatkan päässä yleiseltä rannalta. Tilavavahkot, peruskorjatut huoneet joissa suihku, wc, wifi ja kaupunkinäkymät. Hotellissa on aamiaisravintola, pieni uima-allas, baari, á la carte ravintola, matkamuistomyymälä, kattoterassi ja kokoustiloja. Wifi on saatavilla koko hotellissa ja se on maksuton. Parveke lisämaksusta. Virallinen luokitus****.

Seven Wonders ***
Hyvä keskitason uudehko hotelli Wadi Musan rinteellä kävelymatkan päässä Petran sisäänkäynniltä. Katolla iso uima-allas ja auringonottoterassi. Terassilta upeat näkymät Petraan päin. Tilavat huoneet, joissa mukavuudet, tv, ilmastointi/lämmitys, jääkaappi, hiustenkuivaaja, tallelokero ja parveke. Hotellissa on ravintola, kuntosali, kylpylä alakerrassa (höyrysauna, sauna ja jacuzzi). Ilmainen wifi huoneissa. Virallinen luokitus***.

Al Waleed - Rum Hotel ***
Hyvä keskitason hotelli Ammanissa Sweifiehin kaupunginosassa, jossa on paljon ostoskatuja liikkeineen. Suosittu Wakalatin ostoskatu sijaitsee aivan hotellin kulman takana. Yhteensä 48 tyylikästä huonetta, joissa mukavuudet, tv, puhelin, jääkaappi, tallelokero, hiustenkuivaaja ja säädettävä ilmastointi. Hotellissa on ravintola, jossa aamiainen ja buffet-illallinen tarjoillaan. Lisäksi 2 kahvilaa ja lounge sekä 24 h huonepalvelu. Hotellissa ei tarjoilla alkoholia, mutta kävelymatkan päässä on ravintoloita ja baareja, joilla oikeudet. Hotellin kulman takana on kauppa, jossa myydään myös alkoholia.

Matka-ajankohdat ja hinnat

23.-30.10.2017 (ma-ma) 1195 €/hlö
6.-13.11.2017 (ma-ma) 1180 €/hlö
27.11.-4.12.2017 (ma-ma) 1195 €/hlö
12.-19.2.2018 (ma-ma) 1250 €/hlö
12.-19.3.2018 (ma-ma) 1235 €/hlö
2.-9.4.2018 (ma-ma) 1180 €/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 180 €. Yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone.

Hintaan sisältyy
* Royal Wingsin lennot Helsinki-Akaba-Helsinki veroineen
* majoitus keskitason hotelleissa kahden hengen huoneessa
* puolihoito: aamiaiset ja illalliset
* matkaohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut: Wadi Rum, Petra, Umm Al Rassas/Madaba, Jerash, Amman ja Kuollut Meri
* suomenkielisen oppaan palvelut
* Jordanian viisumi

HUOM! Hintaan ei sisälly henkilökohtaisia juomarahoja.

 

Akaban rantalomat syksy 2017 ja kevät 2018

Punaisen meren pohjukassa sijaitseva Akaba on rento ja rauhallinen rantalomakohde. Se on myös Jordanian ainoa satamakaupunki. Akabanlahden alue kuuluu maailman parhaimpiin sukellusvesiin. Sen vesi on kirkasta ja lämmintä ympäri vuoden, talvellakin yleensä yli 20 astetta. Akaban rannat ovat hienohiekkaisia ja loivasti syveneviä. Akabassa on sukelluskeskuksia, joista voi vuokrata sukellus- ja snorklausvälineitä.

Akaban keskusta on tyypillinen pieni arabikaupunki basaarikatuineen, moskeijoineen ja paikallisine ravintoloineen. Kaupungilla ja hotelleissa on ravintoloita, jotka tarjoavat maukasta ja edullista ruokaa. Iltaelämä Akabassa on rauhallista.

Tala Bay on tyylikäs resort-tyyppinen hotellialue noin 13 km päässä Akaban keskustasta. Siellä on hyvätasoisia hotelleja, kauppoja, ravintoloita ja komea huvipursivenesatama. Ja tietenkin hienohiekkainen 2 km pitkä ranta, jolla on aurinkotuoleja ja varjoja. Kaikilla hotelleilla on omat, laajat uima-allasalueensa sekä lukuisia ravintoloita ja baareja. Tala Baysta on myös päivittäin ilmainen bussikuljetus Akaban keskustaan.

Hotellit

Golden Tulip Akaba ***
Hyvä keskitason hotelli keskustassa, reilun 5 min kävelymatkan päässä yleiseltä rannalta. Tilavavahkot, peruskorjatut huoneet joissa suihku, wc, wifi ja kaupunkinäkymät. Hotellissa on aamiaisravintola, pieni uima-allas, baari, á la carte ravintola, matkamuistomyymälä, kattoterassi ja kokoustiloja. Wifi on saatavilla koko hotellissa ja se on maksuton. Parveke lisämaksusta. Virallinen luokitus****.

Swiss-Belresort Tala Bay Akaba ***
Keskitasoinen, iso rantahotelli Tala Bayn alueella 13 km Akaban keskustasta. Hotellilla on oma, upea ranta, yhteensä 5 uima-allasta (joista 1 lämmitetty) ja hyvät vesiurheilumahdollisuudet. Hotellissa on useita ravintoloita, ja baareja. Huoneita yhteensä 336 kpl, virallinen luokitus****, huoneissa on havaittavissa kuluneisuutta. Aamiainen tai all inclusive. All inclusive -konsepti on edullinen ja huoleton tapa matkustaa! Hintaan sisältyy tällöin kaikki ateriat buffet-ravintolassa eli aamiainen, lounas ja illallinen. Lisäksi sisältyy juomavesi, paikalliset virvoitus- ja alkoholijuomat sekä kahvi/tee.

Mövenpick Resort Akaba ****
Hyvätasoinen ja suosittu rantahotelli Akaban keskustassa. Hotellin päärakennuksen ja rannan välissä on katu, jonka yllä on yhdyskäytävä, jossa osa uima-altaista sijaitsee. Vehreässä puutarhassa on kolme uima-allasta (joista 1 lämmitetty), lasten leikkialue. Omalla hiekkarannalla on hyvät vesiurheilumahdollisuudet kuten sukellus, snorklaus, purjelautailu ja banaaniveneajelut. Ilmaiset aurinkotuolit rannalla ja puutarhassa. Buffetravintola, rantaravintola, kahvila sekä baari, jossa iltaisin musiikkiesityksiä. Lisäksi kokoustiloja, kuntosali, sauna ja erilaisia matkamuistomyymälöitä. Kaikissa tiloissa on ilmainen wifi. Huoneet ovat valoisia ja modernisti sisustettuja. Huoneissa (28m2) on satelliitti-tv sekä teen-/kahvinkeitin ja näkymät kaupunkialueelle. Deluxe-huoneissa on myös parveke. Lisäksi maksuton kuljetus Tala Bayssa sijaitsevaan Mövenpick Tala Bay -hotelliin, jonka palvelut ovat käytössä lisämaksusta.

Matka-ajankohdat ja alkaen-hinnat

16.-23.10.2017 (ma-ma) alk. 699 €/hlö
23.-30.10.2017 (ma-ma) alk. 739 €/hlö
30.10.-6.11.2017 (ma-ma) alk. 729 €/hlö
6.-13.11.2017 (ma-ma) alk. 729 €/hlö
13.-20.11.2017 (ma-ma) alk. 719 €/hlö
20.-27.11.2017 (ma-ma) alk. 699 €/hlö
27.11.-4.12.2017 (ma-ma) alk. 729 €/hlö
5.-12.2.2018 (ma-ma) alk. 699 €/hlö
12.-19.2.2018 (ma-ma) alk. 729 €/hlö
19.-26.2.2018 (ma-ma) alk. 729 € /hlö
26.2.-5.3.2018 (ma-ma) alk. 719 €/hlö
5.-12.3.2018 (ma-ma) alk. 699 €/hlö
12.-19.3.2018 (ma-ma) alk. 729 €/hlö
19.- 26.3.2018 (ma-ma) alk. 719 €/hlö
26.3.-2.4.2018 (ma-ma) alk. 729 €/hlö
2.-9.4.2018 (ma-ma) alk. 709 €/hlö
9.-16.4.2018 (ma-ma) alk. 699 €/hlö

Hintaan sisältyy
* Royal Jordanian Wingsin suorat lennot veroineen
* majoitus kahden hengen huoneessa
* buffetaamiainen
* lentokenttäkuljetukset
* suomenkielisen oppaan palvelut lentokenttäkuljetuksilla ja mahdollisilla retkillä
* Jordanian viisumi

Alkaen-hinnat Golden Tulip Akaba hotelliin. Kysy muut hinnat toimistoltamme!


Ota yhteyttä

Soita meille: +35857443100 Pyydä tarjous

Historiaa

Jopa 8000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua nykyisen Jordanian alueella asui paimentolaisia ja sieltä on löydetty pysyviä kivistä ja savitiilistä rakennettuja kyliä. Historian saatossa Jordanian alue on ollut vilkkaiden kulkureittien risteyksessä. Siellä ovat hallinneet toinen toistaan tarunhohtoisemmat kansat ja uskonnot: edomilaiset, moabialaiset, ammonilaiset, nabatealaiset, roomalaiset, bysanttilaiset ja lopulta myös muhamettilaiset. Vuonna 1921 perustettiin Transjordanian emiirikunta, jota hallitsi nykyisen kuninkaan isoisoisä, emiiri Abdullah. Brittien vallasta Jordania itsenäistyi vuonna 1946.

Maukasta ruokaa ja juomaa

Hyvänmakuinen, eksoottinen ruoka on aina oleellinen osa matkakokemusta. Kannattaa kokeilla alkupalaksi vaikkapa kikherneistä valmistettua hummus-tahnaa tai munakoisosta valmistettua mtabbalia paikallisen ohuen leivän kera. Lämpimistä ruokalajeista suosittuja ovat grillatut lampaan-, naudan- tai kananlihasta valmistetut ruoat kuten shis kebab ja shis tawouk. Maista myös kansallisruoka Mensafia, joka sisältää mm. lammasta, jugurttikastiketta ja riisiä. Monille tuttu kebab on täällä nimeltään shawarma. Aterian kruunaa jordanialainen beduiinikahvi, johon on sekoitettu kardemummaa. Jordaniassa valmistettua viiniä ja olutta on saatavilla yleisesti. Paikallinen tuhti anisviina arak, nautitaan veden ja jäiden kera.

Ostoksille

Suosittuja ostoksia Jordaniassa ovat öljypuuveistokset, Madaban matot, helmiäistyöt, ristipistokirjailut, Palestiinalainen keramiikka, kulta, hopea ja beduiinikorut. Myös messinkinen kahvipannu ja pienet kahvikupit sekä kahvi ja mausteet ovat mukavia tuliaislahjoja.

Ilmasto

Jordanian ilmasto vaihtelee suuresti etelästä pohjoiseen samoin kuin eri vuodenaikoina. Akaban seutu Punaisenmeren pohjukassa on pohjoista lämpimämpi. Keskitalvella Akaban lämpötilat liikkuvat 20 asteen molemmin puolin, kun taas kesällä päivälämpötilat nousevat yli 40 asteeseen. Meriveden sanotaan olevan aina vähintään 20 astetta. Yöt Jordaniassa ovat aina huomattavasti päiviä viileämpiä ympäröivästä aavikosta johtuen. Talvikuukausina joulu-tammikuussa mukaan kannattaa ottaa myös lämpimiä ja tuulenpitäviä vaatteita iltoja varten.

Varaukset ja tiedustelut: Kouvolan Matkatoimisto Oy, p. (05) 744 3100 tai matkat@kouvolanmatkatoimisto.fi

Palvelumaksu: 10 €/varaus

Aqaba, Jordania

© 2017 | Kouvolan Matkatoimisto Oy