Kauneutta ja heleää kevättä 14.-18.4.2018 » Kouvolan Matkatoimisto

alk. 999,00 € /hlö

Kauneutta ja heleää kevättä 14.-18.4.2018

Kodin Pellervon lukijamatka Sloveniaan * täyttymässä!


Slovenian pääkaupunki Ljubljana on yksi Euroopan kaunottarista. Ja suorastaan suloinen on Piran, pieni kaupunki Adrianmeren rannalla. Lipica taas on lipizzanhevosten tyyssija, ollut vuodesta 1580. Postojnan luolastossa ymmärrys ehkä yltää yli vuosimiljoonien. Monta ihmetystä yhdellä matkalla.


TEKSTI: Anna-Liisa Huhtala-Fiskars

Tämä matka on täyttymässä - varaa heti!

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

LAUANTAI 14.4.
Finnairin lento Helsinki–Ljubljana klo 17.00–18.40. Opas ja tilausbussi ovat vastassa lentoasemalla. Kuljetus Ljubljanan keskustaan. Majoitumme puistojen ympäröimään Park-hotelliin***, jonka toiminnassa ympäristöarvot korostuvat monin tavoin; se mm. käyttää ravintolassaan lähiruokaa, tuottaa hunajaa ja valmistaa itse jäätelönsä. Raikkaissa huoneissa on kaikki mukavuudet. Illalliselle kokoonnumme hotellin ravintolaan.

SUNNUNTAI 15.4.
Aamiainen, lounas. Kaupungin synty juontaa tuolle puolen ajanlaskun, aina neoliittiselle espanjalaikaudelle saakka. Ljubljanicajoen laaksoa ovat mennen tullen asuttaneet valloittajat, mm. roomalaiset, slaavit ja Habsburgit. Toisen maailmansodan jälkeen Slovenia oli osa Jugoslaviaa, mutta itsenäistyi vuonna 1991.
Nopeasti kehittynyt 285 000 asukkaan Ljubljana on pääkaupunkina maan hallinnon, kaupan, kulttuurin ja sivistyksen keskus; yliopistoja on neljä, taiteiden akatemioita kolme. Arkkitehtuurin kerroksia kaupunki tarjoaa keskiajalta asti, erityisen merkittävä on barokin kausi. Opastetulla kävelykierroksella saamme tuntumaa sekä historiaan että nykypäivään. Näemme mm. Pyhän Nikolauksen katedraalin, erikoisen Kolmoissillan sekä maamerkkinä kukkulalla kohoavan keskiaikaisen linnan.
Kierroksen lopuksi istahdamme lounaalle tunnelmalliseen ravintolaan. Iltapäivällä pistäydymme joenrannan antiikkitorilla. Omaa aikaa jää vaikkapa kahvitteluun ja ostoksille.

MAANANTAI 16.4.
Aamiainen, lounas. Slovenialla on pääsy Adrianmerelle noin 40-kilometrisellä rantakaistaleellaan. Yksi rannikon helmistä on Piran, keskiaikainen
kaupunki niemen nenässä. Sen viehättävyys perustuu pienuuteen, aikakerroksiin, kapeitten katujen tunnelmaan sekä arkkitehtuuriin, mm. venetsialaisen ajan tyyliin bysanttilaisine piirteineen. Moni Slovenian-kävijä kutsuu Pirania suloiseksi suosikikseen.
Päivän toinen kohokohta on Postojnan 23-kilometrinen tippukiviluolasto, minkä Pivkajoki on miljoonien vuosien aikana kaivertanut maan uumeniin. Yhä kasvavat tippa tipalta kalkkipilarit, ja outoja ovat asukit, holvien sokeat olmit. Luolasto on yksi Slovenian päänähtävyyksistä. Retki rikastuttaa tiedolla: Miten syntyvät stalagmiitti ja stalaktiitti? Millainen on vesi- ja ekosysteemi?

TIISTAI 17.4.
Aamiainen, lounas ja illallinen. Lähdemme Lipican kylään tutustumaan maailmankuuluun hevosrotuun. Lämminverisiä lipizzanhevosia kasvatetaan monessa Keski-Euroopan maassa, mutta täällä on niiden alkukoti.
Alkuperä polveutuu yhdeksästä espanjalaikaudelle sesta rodusta, joista Lipicassa ryhdyttiin jalostamaan omaa hevosta jo vuonna 1580. Rodun ominaisuuksiin kuuluvat pitkäikäisyys, rauhallisuus ja luja luusto, niinpä sitä käytetäänkin vaativassa kouluratsastuksessa. Kuuluisimmat yksilöt ovat Wienin Espanjalaisessa ratsastuskoulussa. Tutustumme siittolan talleihin, kartanoon sekä ratsujen harjoituksiin.
Kevyen keittolounaan jälkeen palaamme Ljubljanaan. Lähtiäisillalliselle kokoonnumme Gostilna na Gradu -näköalaravintolaan Ljubljanan linnassa.

KESKIVIIKKO 18.4.
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Ljubljanan lentokentälle. Finnairin lento Helsinkiin klo 10.40–14.20.


Ota yhteyttä

Soita meille: +35857443100

MATKAN HINTA

Matka maksaa 999 € / henkilö,
lisämaksu 1 hengen huoneesta koko ajalta 140 €.

Hintaan sisältyvät
- menopaluulennot turistiluokassa
- lentokenttäverot, matkustajamaksut sekä polttoainelisämaksu
- matkatavarat lennoilla (1 x 23 kg ruumaan ja 1 x 8 kg matkustamoon / hlö)
- 4 yön majoitus jaetussa 2 hengen superior-luokan huoneessa
- ohjelmassa mainitut ateriat sekä retket opastuksineen ja pääsymaksuineen
- kuletukset tilausajobussilla
- suomenkielisen oppaan palvelut
- marginaalivero

Hintaan eivät sisälly liityntälennot kotimaassa, ateriat lennoilla, joilla tarjoillaan vain kahvi/tee tai mehu, ruokajuomat, matkavakuutus, jota suositamme, ravintoloiden tms. palvelumaksut. 

Toimistokulut: 10 €/varaus

Matkavaraukset: Kouvolan Matkatoimisto Oy, (05) 744 3100, matkat@kouvolanmatkatoimisto.fi

Lisävalaistusta matkasta antaa Anna-Liisa Huhtala-Fiskars, 040 590 5332, huhtalafiskars@gmail.com

Ljubljana, Slovenia

© 2018 | Kouvolan Matkatoimisto Oy