Krakova ryhmille » Kouvolan Matkatoimisto

Pyydä tarjous

Krakova ryhmille

Krakova on kaunis ja mieleen jäävä matkakohde. Kaupunkia hallitsee valtava keskusaukio Verkahalleineen, joka on nykyisin museo ja basaarikäytössä. Keskusta on melkein autoton ja jalkaisin pääsee liikkumaan hyvin. Putiikit ja tavaratalot houkuttelevat ihmisiä torille samoin kuin Krakovaan jo 700 vuotta kuulunut rituaali, jossa kuullaan Pyhän Marian kirkosta aina tasatunnein trumpetinsoittoa.


Kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat Wawelin kuninkaanlinna, juutalaiskaupunginosa Kazimierz sekä kauniit kahvilat kuten Jama Michalikowa. Matkallamme teemme retket myös lähiympäristössä sijaitsevaan Wieliczkan suolakaivokseen sekä Birkenaun ja Auschwitzin keskitysleireille. Tervetuloa mukaan viehättävään Krakovaan! 

 

MATKAOHJELMAEHDOTUS: 

1. päivä 

Aamulento Varsovan tai Kööpenhaminan kautta Krakovaan. Kuljetus lentoasemalta hotelliin ja majoittuminen.

HOTELLI BATORY

Ul. Soltyka/Lazarza, 31-529 Krakova
Puhelin: +4812-2943030
Faksi: +4812-294 3033
Hotelli sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista rauhallisen kadun varrella. Hotellissa on ravintola. Huoneet on sisustettu vaalein sävyin, puunvärisin kalustein. Huoneissa on puulattiat ja kylpyhuone, jossa wc ja suihku.

Tänään teemme omatoimisen kävelyretken vanhaan kaupunkiin matkanjohtajan johdolla ja halukkailla on mahdollisuus tutustua kaupunkikuvaa hallitsevaan Wawelin linnaan, joka toimi kuninkaanlinnana 1100-luvulta aina 1600-luvulle. Alkujaan goottilainen linna sai 1500- luvulla renessanssimuodon. Täältä Katarina Jagellonica lähti Suomen Turkuun Juhana Herttuan puolisoksi. Restauroitu museolinna on nykyään kuuluisa gobeliinikokoelmistaan, jotka on saatu pelastettua takaisin eri puolilta maailmaa. 

 

2. päivä

Aamiaisen jälkeen lähdemme noin kolmen tunnin kaupunkikävelylle Krakovan keskustaan. Krakova oli Puolan pääkaupunkina vuoteen 1610 saakka. Vanha yliopistokaupunki on pysynyt Puolan akateemisen ja älyllisen elämän keskuksena.

Tutustumme vanhan kaupungin komeaan aukioon Rynek Glownyyn. Keskellä aukiota on Verkahalli, josta löytyy värikäs basaari. Siellä myydään lähinnä käsitöitä ja matkamuistoja. Aukiolta lähtee säteittäin vanhoja katuja eri suuntiin. Aukion laidalla sijaitsevasta Pyhän Marian kirkosta soitetaan tasatunnein surumielinen fanfaari. Yksin vanhan kaupungin alueella on 100 kirkkoa ja 13 luostaria. Kiertokävelymme päättyy Jama Michalikowan kahvilaan, jossa nautimme kahvit.

Iltapäivällä ajamme Wieliczkan suolakaivokselle. Suolakaivos on myös Unescon maailmanperintölistalla ja syvimmillään se ulottuu jopa 135 metrin syvyyteen. Teemme kiertokäynnin kaivoksella ja kuulemme sen historiasta. Kaivoksessa on mm. kappeli, jonka upeat veistokset ja kattokruunut on veistetty suolasta. 

 

3. päivä

Aamiainen hotellissa. Tänään teemme päiväretken 70 km päässä sijaitseviin Birkenaun ja Auschwitzin keskitysleireihin. Ajamme maaseudun halki Oswiecimin kaupunkiin, jonne toisen maailmansodan aikana saksalaiset perustivat pahamaineisen Auschwitzin tuhoamisleirin. Tutustumme kasarmeihin tehtyihin näyttelyihin.

Matkamme päätteeksi nautimme läksiäisillallisen hotellissamme. 

 

4. päivä

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen kuljetus lentoasemalle. Lento takaisin Helsinkiin. 

 

Matkaohjelmat ja hotellit ovat esimerkkejä. Pakettiin on mahdollista sisällyttää myös esimerkiksi muita ruokailuja, opastuksia ja ohjelmaa. Hinnat lasketaan ja vahvistetaan tilaus- ja ryhmäkohtaisesti. Pyydä tarjous matkasta omalle ryhmällesi toimistoltamme.


Ota yhteyttä

Soita meille: +35857443100 Pyydä tarjous


Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kouvolan Matkatoimisto on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
Lisäksi Kouvolan Matkatoimisto on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Matkustajien tärkeimmät oikeudet

Yleiset matkapakettiehdot löydät kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1.7.2018 alkaen.


© 2023 | Kouvolan Matkatoimisto Oy