Slovenian kiertomatka » Kouvolan Matkatoimisto

Pyydä tarjous

Slovenian kiertomatka

6 yötä, 7 päivää


Tervetuloa tutustumaan uuteen ja erilaiseen matkailumaahan Sloveniaan. Kiertomatkan aikana näemme maan monimuotoisuuden, upeat juliaaniset Alpit, kauniita vuoristokyliä, kuvauksellisia laaksoja sekä rikasta kulttuuriperintöä. Tutustumme Mariborin ja Portorozin kaupunkeihin, Postojnan tippukiviluoliin, Jeruzalemin pikku kylään ja lisäksi halukkailla on vielä mahdollisuus vierailla Venetsiassa Italian puolella.


MATKAOHJELMAEHDOTUS: 

1. päivä 

WIEN – MARIBOR

Lento Wieniin. Täältä lähdemme jatkamaan kohti Sloveniaa ja Mariboria. Matkalla pysähdymme Itävallan puolella Bad Blumaussa. Friedensreich Hundertwasserin suunnittelemafantasiatalo sijaitsee Wienistä 126 km etelään. Tutustumme tähän maailmankuulun itävaltalaisarkkitehdin suunnittelemaan, ensimmäisen luokan kylpylähotelliin. Matka jatkuu kohti Mariborin kaupunkia. Majoittuminen hotelliin.

HOTELLI PIRAMIDA ****

Hotelli sijaitsee Mariborin keskustassa lähellä pääkatua ja rautatieasemaa. Hotellissa on 126 vuodepaikkaa. Kaikissa huoneissa on mukavuudet sekä puhelin, TV, minibaari ja tallelokero. Hotellissa on lisämaksusta käytettävissä sauna, kuntosali ja solarium. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

Iltapäivällä teemme kiertoajelun Mariborin kaupungissa. Maribor on Slovenian toiseksi suurin kaupunki, jossa on paljon historiallisia rakennuksia. Maribor on myös yliopistokaupunki ja vanha viinikaupunki. Kuulemme kiertoajelulla kaupungin historiasta ja nykypäivästä.

Illalla maistelemme viinejä ja kylmää pikkupurtavaa. 

 

2. päivä 

JERUZALEM

Aamiainen hotellissa. Ajamme paikallisbussilla noin 6 km:n matkan köysiradan lähtöpaikalle. Nousemme köysiradalla Pohorje-vuorelle, joka on 1100 metriä merenpinnan yläpuolella. T eemme noin 20 minuutin kävelyn, ihailemme maisemia ja nautimme tyypillisen slovenialaisen lounaan läheisessä hotellissa.

Lounaan jälkeen bussi hakee meidät hotellin edestä ja vie Jeruzalemiin, joka on viehättävä viinialue Mariborin lähellä. Meillä on mahdollisuus mennä viinitarhaan, poimia ja syödä rypäleitä ja ottaa myös muutamia rypäleterttuja mukaamme hotelliin. Lopuksi osallistumme viinin maisteluun ja nautimme illallisen.

Paluu takaisin Mariboriin ja hotelli Piramidaan. 

 

3. päivä

LJUBLJANA – PORTOROZ

Aamiainen hotellissa. Jatkamme matkaa kohti Slovenian pääkaupunkia Ljubljanaa. Kaupunkikiertoajelulla kuulemme historiasta, joka ulottuu aina vuoteen 2000 ennen Kristusta, jolloin täällä on tavattu asutusta.

Kaupungissa näkyy myös roomalaisten vaikutus, sillä Ljubljana oli tärkeä kauppapaikka antiikin aikaan. Rooman valtakunnan tuho ja hunni Attilan hyökkäys kaupunkiin vuonna 452 melkein hävittivät kaupungin ja se raunioitui. Keskiajalla ensimmäiset slaavit alkoivat rakentaa kirkkoja sekä kaupunginmuuria. Ljubljanan linna rakennettiin 1200-luvulla ja kaupunki kehittyi voimakkaasti. Toisen maailmansodan jälkeen Ljubljanasta tuli Slovenian pääkaupunki ja se kuului osana Jugoslaviaan. Vuonna 1991 Slovenia itsenäistyi. Kiertoajelun aikana kuulemme myös kaupungin nykypäivästä. Lounaan nautimme kiertoajelun jälkeen.

Matka jatkuu kohti Portorozin pikkukaupunkia ja rannikkoa. Pysähdymme Postojnan tippukiviluolilla, jossa teemme noin tunnin mittaisen kierroksen junalla. Seuraavaksi vierailemme Predjaman linnassa, joka sijaitsee keskellä 123 metriä korkeaa kalliota. Linna on seissyt siellä jo vuodesta 1201. Kalliossa linnan alapuolella on myös mielenkiintoinen luolasto, jonne ei ole kuitenkaan syytä mennä ilman opasta.

Jatkamme Portoroziin, jossa majoittuminen. 

 

HOTELLI MARITA ****

Hotelli sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella, lähellä satamaa. Hotelli on uusittu kokonaan vuonna 2000 ja siinä on 30 kahden hengen huonetta ja 12 sviittiä. Kaikissa huoneissa on mukavuudet, TV, puhelin, tallelokero ja ilmastointi. Hotellissa on uima-allas, suomalainen sauna, turkkilainen höyrysauna ja poreallas sekä puutarha ja aurinkoterassi. Hotellissa on myös baari ja ravintola.

Kaunis Portorozin kaupunki sijaitsee Adrianmeren rannikolla Triesten lahdella, jossa on satavuotiset kylpyläperinteet. Slovenialla on rantaviivaa vain noin 40 km. Portoroz on suosittu turistikaupunki ihanteellisen Välimeren ilmaston puhtaan ilman ja lämpimän meren vuoksi.

Illallinen. 

 

4. päivä

PORTOROZ

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä vierailemme luonnonpuistossa, jossa pesii mm. yli 22 erilaista rauhoitettua lintulajia. Täällä myös tuotetaan suolaa vanhan ajan menetelmin merivedestä. Tutustumme museoon, jossa näemme, miten Portorozin pikkukaupunki eli tekemällä suolaa. Iltapäivällä omaa aikaa tutustua tähän kauniiseen kylpyläkaupunkiin.

Klo 19 Lähdemme bussilla hotellista maatilalle, jossa nautimme illallisen ja lasin paikallista viiniä. 

 

5. päivä

VENETSIA

Aamiainen hotellissa. Vapaa päivä Portorozissa tai halukkailla mahdollisuus osallistua lisämaksulliseen retkeen Venetsiaan.

Venetsiassa palatsit peilautuvat Canal Grandeen, kirkkojen barokkifasadit vaihtavat ilmettä valaistuksen mukaan. Pääsillat Ponte di'Rialto, Ponte dell'Accademia ja Ponte dei Scalzi eivät ole ainoastaan ylikulkupaikkoja vaan myös rakastettuja monumentteja. Venetsia on elävä näyttämö. Kiireetön, onnellinen vaeltelija aistii kaupungin rikasta historiaa ja jää seuraamaan nykyelämää, kuuntelemaan italiaa ja Venetsian murretta.

Venetsia on jaettu kuuteen alueeseen: San Marco, Castello, Cannaregio, Santa Croce, San Polo ja Dorsudoro. Pikamatkailija oleilee yleensä San Marcon alueella ja tutustuu Pyhän Markuksen toriin, katedraaliin ja Dogen palatsiin. Markuksen aukion päänähtävyys on Markuksen kirkko, jossa on upeat bysanttilaiset seinä- ja kattomosaiikit. Kaupungin tärkein kauppakatu on Mercerie, joka johtaa aina Rialton sillalle. Retkellä ei ole opastettua kiertokävelyä, vaan kukin voi tutustua kaupunkiin omin päin. Retki varataan ja maksetaan jo Suomessa. 

 

6. päivä

BOVEC

Aamiainen hotellissa. Tänään tutustumme toisen maailmansodan aikaiseen partisaanien sairaala Franjaan, joka on samassa kunnossa kuin se oli sodan aikana. Lounaan nautimme Zelincin maatilalla. Lounaan jälkeen matka jatkuu. Teemme pysähdyksen Kobaridissa, jossa tutustumme ensimmäisen maailmansodan museoon. Saavumme pieneen, idylliseen maalaiskylään Boveciin, joka on talvisin suosittu laskettelukeskus. Majoittuminen hotelliin.

HOTELLI KANIN ***

Hotellissa on ravintola, baari, sauna, uima-allas, kampaamo ja kauneussalonki. Hotellissa on 125 huonetta. Huoneissa mukavuudet sekä hiustenkuivaaja, TV ja puhelin.

Illallinen hotellissa. 

 

7. päivä

BOVEC – WIEN

Aamiainen hotellissa. Kotimatkamme jatkuu juliaanisten Alppien yli Italian puolelle ja sieltä edelleen Itävaltaan Wieniin. Matkalla nautimme lounaan. Lento Helsinkiin. 

 

Matkaohjelmat ja hotellit ovat esimerkkejä. Pakettiin on mahdollista sisällyttää myös esimerkiksi muita ruokailuja, opastuksia ja ohjelmaa. Hinnat lasketaan ja vahvistetaan tilaus- ja ryhmäkohtaisesti. Pyydä tarjous matkasta omalle ryhmällesi toimistoltamme.


Ota yhteyttä

Soita meille: +35857443100 Pyydä tarjous


Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kouvolan Matkatoimisto on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
Lisäksi Kouvolan Matkatoimisto on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Matkustajien tärkeimmät oikeudet

Yleiset matkapakettiehdot löydät kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1.7.2018 alkaen.Daniel Thornton /Flickr
© 2024 | Kouvolan Matkatoimisto Oy