Ajankohtaista » Kouvolan Matkatoimisto


Lentoyhtiö Emirates muistuttaa lääkkeiden viennistä Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin seuraavaa:

Tarkista ennen matkaa, tarvitsetko käyttämlllesi lääkkeelle erityisluvan Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin vientiä varten. Erityisluvan vaativille lääkkeille voi hakea hyväksyntää nyt myös verkossa Ministry of Healthin (MoH) Internet-sivujen kautta.

Mikäli Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin matkustavalla henkilöllä on mukanaan lääkkeitä, tulee huomioida muun muassa seuraavaa:

  • Jos lääke on erityisluvan vaativa, psykotrooppinen tai narkoottinen (tarkistettava lääkäriltä), matkalla täytyy olla mukana lääkemääräys, joka sisältää myös lääkärin tekemän diagnoosin. 
    Määrä: Lääkettä saa viedä mukanaan Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin enintään yhden kuukauden käyttöä vastaavan määrän.
  • Jos lääke ei kuulu yllä mainittuun kategoriaan, mutta on reseptilääke, mukana tulee olla lääkärin antama lääkemääräys. 
    Määrä: Lääkettä saa viedä mukanaan Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin enintään kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän.

Ministry of Healtin (MoH) Internet-sivuilta saa lisätietoa asiasta: http://www.mohap.gov.ae/en/services/Pages/361.aspx

Lähde: Emirates

Muutokset tiedoissa ovat mahdollisia. Suosittelemme tarkistamaan ajantasaiset tiedot ja määräykset lääkkeiden vientiä koskien esimerkiksi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien terveysministeriöstä tai suurlähetystöstä:
UAE Ministry of Health, Drug Control Department, http://www.mohap.gov.ae/en/services/Pages/361.aspx
Embassy of the UAE in Stockholm, https://www.mofa.gov.ae/EN/DiplomaticMissions/Embassies/Stockholm/Pages/home.aspx


© 2024 | Kouvolan Matkatoimisto Oy