Ajankohtaista » Kouvolan Matkatoimisto


Helsinki-Vantaan kehitysohjelma on nyt saavuttamassa pisteen, jossa ei enää vain rakenneta uutta, vaan vanhaa joudutaan siirtämään uuden tieltä. Noin 30 vuotta ja 13 miljoonaa pysäköityä autoa on parkkihallille komea saavutus. Terminaalin 2:n edessä sijaitseva P1/P2-pysäköintihalli saavuttaa eläkeiän, ja se puretaan Helsinki-Vantaan uuden sisäänkäynnin tieltä tammikuussa 2019.

Tammikuun alusta alkaen auto tulee jättää jollekin muulle lentoaseman pysäköintialueelle. Kärvistelyä ja hermoja pysäköinnissä vaaditaan parin vuoden ajan, kunnes uusi pysäköintihalli valmistuu ja lähemmäs terminaali 2:ta pääsee taas pysäköimään. Teemme kuitenkin kaikkemme, jotta pysäköinti olisi mahdollisimman sujuvaa myös remontin aikana.

P3 ja P5 jatkossa lähimpänä terminaaleja

Tammikuun alusta lentoaseman kaikkia matkustajia, vastaanottajia ja muita kentällä asioivia palvelevat pysäköintihallit P3 ja P5 sekä ulkoalueet P4A ja P4B.

Pysäköintihalli P3 sijaitsee terminaali 1:n edustalla. Etäisyys P3:n ja terminaali 2:n välillä on noin 300 metriä. Saman verran matkaa terminaali 2:een on myös uusimmasta pysäköintihalli P5:sta. Ulkoalueilta kävelymatkaa kertyy enemmän. Terminaalien ja pysäköintialueiden välillä kulkee Finavian ilmainen parkkibussi.

Jos olet aikaisemmin pysäköinyt P2-halliin tai P1:ssä sijainneelle Premium- ja sähköautojen latausalueelle, auto pitää pysäköidä tammikuun alusta alkaen P3:een tai P5:een. Muista varata tarpeeksi aikaa, jotta ehdit varmasti siirtyä ajoissa pysäköintialueilta lentokoneeseen.

Pysäköinti lentoasemalla kannattaa aina varata etukäteen – näin varmistat pysäköintipaikan haluamaltasi alueelta, ja aikaiset varaajat voivat myös säästää pysäköinnin hinnasta.

Uusi Premium-parkki P3-hallin katutasoon

Sujuvuutta ja nopeutta arvostaville asiakkaille avataan uusi Premium-parkki P3-pysäköintitaloon tammikuun alussa. Premium-alueelle johtaa oma sisään- ja ulosajoväylä. Matkaa terminaali 2:een on noin 300 metriä ja terminaali 1:een muutama kymmen askelta.

Kentällä asioivien pikapysäköintiin muutoksia

Vastaanottajia ja muita kentällä pikaisesti asioivia palvellut pikaparkki T2 poistuu myös käytöstä tammikuussa. Jatkossa terminaali 2:ssa ja terminaali 1:ssä asioivia pyydetään pysäköimään P3:ssa, jonne nykyinen P3:n edessä sijaitseva pikaparkki siirtyy. Uusi pikaparkkialue sijaitsee sisäänajotasolla.

Matkustajat voi jättää terminaalin eteen, ja pysähtyminen pariksi minuutiksi on sallittu. Pysäköinti terminaalin edessä sen sijaan on kielletty, eikä kuljettaja esimerkiksi voi poistua autosta terminaalin sisälle.

Taksiasemat säilyvät entisillään paikoillaan terminaalien 1 ja 2 edessä. Bussilaiturien sijainnit sen sijaan ovat muuttuneet. Katso tästä, missä bussit pysähtyvät nykyisin.

Terminaali 2:n laajentaminen aiheuttaa lisää muutoksia kulku- ja ajoreitteihin myöhemmin keväällä 2019. Tiedotamme niistä erikseen.


Lähde: Finavia


© 2024 | Kouvolan Matkatoimisto Oy