Ajankohtaista » Kouvolan Matkatoimisto


Terminaali 2:n edustalla sijaitseva valtaisa, lähes kolmen Esplanadin puiston kokoinen työmaa laajenee lisää kesän kynnyksellä. Tämän vuoksi Helsinki-Vantaan julkista liikennettä on järjestelty uudelleen.
Aikaisemmin saapuvien tasolla sijainnut taksiasema on muuttanut terminaalin pohjakerrokseen. Matkustajat kulkevat terminaalista uudelle taksiasemalle tuloaula 2A:n rullaportailla ja hissillä kerrosta alemmaksi P-kerrokseen. 
Myös terminaali 2:n bussien jättö- ja lähtölaiturit sekä invataksien odotusalue ovat muuttaneet. Ne ovat siirtyneet entiseltä paikaltaan noin sata metriä kohti lentokentän toimistorakennuksia hotelli Scandicin edustalle
Hotelli- ja parkkibussitkin ovat siirtyneet uudelle bussiasemalle. Nouto- ja jättöpaikat sijaitsevat P5-pysäköintitalon edustalla Lentäjäntiellä.
Linja-autoliikenteen ajoreitti lentoaseman alueella on muuttunut. Bussit ajavat jatkossa terminaali 2:n bussiasemalle Teletien-Lentäjäntien kautta, eivätkä enää Terminaalitieltä kuten aikaisemmin.

Myös yksityisautojen ajoreitit ovat muuttuneet

Huomioithan muutokset, jos viet matkustajia kentälle tai noudat matkustajia kentältä. 

Matkustajien tuonti lentoasemalle

Terminaali 2:n pääovien eteen johtava ramppi puretaan kesän aikana. Tämän vuoksi terminaali 2:n lähtöselvityksen eteen ei enää pääse ajamaan, vaan matkustajat jätetään kyydistä yhtä tasoa alemmas, saapuvien tasolle. Tämä muutos tapahtuu 21. toukokuuta. Rullaporrasyhteys lähtöselvitykseen valmistuu kesäkuun alussa. Kun tuot matkustajia terminaali 1:een tai terminaali 2:een, voit pysähtyä terminaalin edustalla ainoastaan hetkeksi ja jättää matkustajat kyydistä. Muista, että pysäköinti tai poistuminen auton luota on kielletty. Jos haluat saattaa matkustajia sisälle terminaaliin, aja autosi P3:n Pikaparkkiin

Matkustajien nouto lentoasemalta

Kun noudat matkustajia lentoasemalta tai muuten asioit Helsinki-Vantaalla, pysäköi autosi P3:ssa sijaitsevaan Pikaparkkiin.  Se sijaitsee terminaali 1:n edustalla. Pikaparkista on katettu kävely-yhteys terminaali 1:een, josta pääsee sisäkautta yhdyskäytävää pitkin myös terminaali 2:een. Matkaa terminaali 2:een kertyy noin 400 metriä. Pysäköinti Pikaparkissa maksaa 1 € / 10 minuuttia. Jos pysäköinti kestää alle 10 minuuttia, voit ajaa parkkihallista ulos maksutta.

 

Lähde: Finavia

Lisätietoja Finavian sivuilta:
Helsinki-Vantaan työmaa haukkaa ison palan terminaalin edustalta: muutoksia lentoaseman taksi- ja bussiliikenteeseen
Tuletko omalla autolla vastaan matkustajia tai saatatko heitä? Katso tästä, minne voit ajaa ja pysäköidä 


© 2024 | Kouvolan Matkatoimisto Oy