Matkakertomukset » Kouvolan Matkatoimisto


Peking

Kaukomatkalle vaikka vain muutamaksi päiväksi

Heidi Laukas


Peking on hyvä kaupunkilomakohde matkailijalle, joka hakee jotain erilaista. Pekingissä ehtii lyhyelläkin matkalla nähdä paljon.

Perinteisesti kaukomatkoista on aina ajateltu, että muutamaksi päiväksi ei kannata lähteä, koska lennot vievät niin suuren osan lomasta. Tämä ei kuitenkaan ainakaan Pekingin kohdalla pidä paikkaansa, myös lyhyessä ajassa ehti tutustua kaupunkiin ihan hyvin. Mennessä iltalähtö Suomesta sallii lähes täyden työpäivän ennen lähtöä ja seuraavana aamuna Pekingiin saavutaan jo aikaisin aamulla, joten koko ensimmäinen päivä on täysi päivä matkustuksesta huolimatta.
Lentoaika on alle 8 tuntia, eli vain 2 tuntia enemmän kun mm. Kanarian saarille.

Lentokenttäkuljetukset:

Koska kohteeseen saavutaan aamulla ja hotellihuoneet saa vasta kello 14.00 jälkeen, on hyvä vaihtoehto varata joko ½ päivän tai koko päivän kaupunkikiertoajelu ensimmäiselle päivälle siten, että auto ja opas vastassa lentokentällä, jolloin kiertoajelun ajan tavarat voivat olla autossa.

Kiertoajelun aikana näkee kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja saa hyvän yleisilmeen todella suuresta kaupungista, joka helpottaa sitten jatkossa omatoimista liikkumista kaupungilla. Kaupunkikiertoajelun voi sopia päättymään hotellille, joten näin säästyy myös erillinen lentokenttäkuljetus. Paluu kentälle onnistuu taksilla, jos matkatavaroita ei ole kovin paljon. Jos tavaroita on paljon tai on enemmän kun 2 matkustajaa kannattaa kyyti tilata etukäteen.

Majoitus Pekingissä:

Hotellivalikoima on mittava ja hintataso tasokkaissakin hotelleissa edullinen verrattuna moneen muuhun miljoonakaupunkiin, joten majoituksen tasoon ja varsinkin hotellin sijaintiin kannattaa satsata.
Jos matkan ensisijaisena tarkoituksena on tutustua hyvin Taivaallisenrauhan aukioon ja Kiellettyyn kaupunkiin sekä niiden ympäristössä sijaitsevat hotellit ovat hyvä valinta. Jos lomanaikana haluaa keskittyä ostosten tekoon, hyviä hotellivaihtoehtoja ovat Wangfujing Dajien lähellä sijaitsevat hotellit mm. Novotel Peace, Grand tai Song He. Myös Ritan Parkin eteläpuolella Jianguomen Dajien varrella olevat hotellit mm. Gloria Plaza, International tai Jianguo, ovat erittäin hyviä sijaintinsa puolesta koska ympäristössä on hyvät ostosmahdollisuudet.

Liikkuminen Pekingissä:

Etäisyydet ovat kaupungin sisällä erittäin suuret. Kaupungin ydinkeskustakin on halkaisijaltaan lähes 10 kilometriä, joten loppujen lopuksi hotellin sijainnilla ei ole suurta merkitystä, koska joka paikkaan täytyy joka tapauksessa kulkea metrolla tai taksilla. Metro on melko suppea verkoltaan, joten taksi on ehdottomasti järkevin tapa liikkua ja hinta on edullinen, ydinkeskustan alueella lähes mihin tahansa pääsee alle 2 eurolla. Takseissa on myös aina mittarit, joten hinnoittelu on selkeää eikä siitä tarvitse neuvotella. Tärkeintä on että on aina mukana lappu jossa paikan nimi johon on menossa kirjoitettu kiinaksi, isoilla kirjaimilla. Taksinkuljettajat eivät puhu englantia ja kartoissa kadun- ja paikannimet on kirjoitettu niin pienellä että ne osoittautuivat turhiksi. Kartta on kuitenkin hyvä olla käsillä että tietää itse hieman mihin päin kuljetaan, jotta voi tarvittaessa keskeyttää matkan jos ollaan menossa aivan väärän suuntaan, kuljettajat eivät lähellekään aina tiedä mihin ovat menossa.

Retket ja nähtävyydet:

Pekingin ehdoton retkisuosikki on Kiinanmuurin retki. Jos Pekingiin asti matkustaa ei sitä ehdottomasti kannata jättää näkemättä. Badaling on paras valinta muuriin tutustumiseen, se sijaitsee noin 90 kilometrin päässä Pekingistä ja Badalingin kohdalta muuri on hyvin korjattu ja muuria pitkin pääsee kiipeämään kahteen eri suuntaan, joko helpompaa tai vaikeampaa reittiä. Maisemat on molemmista suunnista aivan mahtavat ja vaikka kunto ei sallisi kovin pitkää kiipeämistä, minkä varsinkin vaikeampi reitti vaatii, näkee jo reitin alaosasta todella hienot maisemat. Badalingissa on myös hyvin paljon matkamuistojen, korttien, kirjojen tms. myyjiä ja kauppiaat voivat olla hyvin sinnikkäitä. Mutta jos ei anna kauppiaiden häiritä on Badalin erinomainen paikka tutustua muuriin. Badalingiin suuntautuvat myös useimmat valmiit retket muurille. Pekingistä voi myös ottaa taksin Badalingiin sopimalla asiasta esim. hotelliportieerin kanssa.
Myös Pekingin kaupungin alueella sijaitsevat nähtävyydet ovat näkemisen arvoisia, varsinkin Taivaallisenrauhan aukio kaikessa suuruudessaan on vaikuttava näky.

Ostosmahdollisuudet:

Ostosmahdollisuudet Pekingissä ovat valtavat. Tarjolla on kaikkien kuuluisimpien suunnittelijoiden merkkiliikkeitä ja markettien piraattituotteita ja ihan kaikkea sillä väliltä. Aidot merkkituotteet ovat lähes länsimaiden hinnoissa, mutta harvassa länsimaisessa kaupungissa on yhteen ostoskeskukseen keskittynyt niin hyvää valikoimaa kun Pekingissä mm. New World ostoskeskukseen. Keskustassa ostoskadun varrella on tavallisia länsimaisiin ostoskeskuksiin verrattavia tavarataloja ja erikoisliikkeitä. Ympäri kaupunkia on myös edullisia piraattituotteita, vaatteita, helmiä, kenkiä, laukkuja jne. myyviä markkinoita. Tarjolla on kaikkien kalliiden merkkituotteiden kopioita erittäin edulliseen hintaan, mutta hinnoista pitää tinkiä ja tiedostaa se että aitoja tuotteet eivät myyjien vakuutteluista huolimatta ole. Erikoisliikkeitä löytyy ympärikaupunkia, mutta koska kaupunki on niin suuri, kannattaa ottaa jo etukäteen selvää mistä jotain etsimäänsä tuotetta löytyy, koska vahingossa ei todennäköisesti löydä mitään. Edullisia ostoksia mm. silmälasit, kopioidut golf varusteet, helmikorut, leijat jne.

Kaiken kaikkiaan Peking on hyvä kaupunkilomakohde sellaiselle joka hakee jotain erilaista. Myös muutaman päivän matkalla ehtii kaupunkiin tutustua, mutta toki silloin on hieman suunniteltava mitä tehdä ja nähdä ja mitä jättää seuraavaan reissuun. Toisaalta kaupungissa saa hyvin kulumaan vaikka 2 viikkoa jos vaan kunto kestää.


© 2024 | Kouvolan Matkatoimisto Oy