Matkakertomukset » Kouvolan Matkatoimisto


Vinkkejä Lontoon matkalle

The London Dungeon ja Harry Potter-Warner Bros. studioretki

Jaana Väistö


The London Dungeon tutustuttaa Lontoon synkempään 1800-luvun historiaan ja Harry Potter-Warner Bros -studioretki on elämys kaikille Harry Potter -faneille!

The London Dungeon ( = Lontoon tyrmät)

Aivan London Eyen vieressä County Hallissa sijaitseva London Dungeon on viihdyttävä tapa viettää tunti tutustuen humoristisesti Lontoon synkempään 1800-luvun historiaan ammattitaitoisten näyttelijöiden vetämänä. Puolen tunnin tunnelissa jonotuksen jälkeen (torstai-iltapäivä) pääsee lunastamaan pääsylipun, jossa lukee jo enteellisesti : You are quilty! (=Olet syyllinen).

Pimeissä tunneleissa liikutaan n. 40 hengen ryhmissä, joita johdattaa ajanmukaiseen asuun pukeutunut näyttelijä kertoen tarinaa eteenpäin ja eri näytelmäkohtauksia kertyy yhteensä 18.

Turistiryhmä on salaliittolaisjoukkio, joka jää kiinni ja lopuksi hirtetään. Tähän väliin mahtuu pommeja, kulkutautia, yskiviä arkkuja, Sweeney Todd (tappajaparturi, joka antoi uhriensa lihat leipurille lihapiirakoihin), Viiltäjä-Jack, lakitupa ym. Yleisö saa osallistua useimpiin näytöksiin interaktiivisesti, esim. 12-vuotias tyttäreni välitti eteenpäin kirjeen, jonka sitten otti haltuunsa sotilas (näin me salaliittolaiset jäimme kiinni).

Kierros huipentuu ryhmän hirttäjäisiin (yllättävä ja hauska huvipuistolaite-kokemus).

The London Dungeon sopii teineille ja heidän vanhemmilleen, joskin hyvä englannin kuullunymmärtäminen on eduksi ja tarinasta saa paljon enemmän irti, varsinkin kun näyttelijät puhuvat murteellista ”katu”englantia. Mutta kyllä 12-vuotiaskin nautti, vaikkei tajunnut kuulemma sanaakaan. Ainoa miinus retkessä on, ettei saa ottaa valokuvia.

Pääsylipun hinta maaliskuussa 2014: 28,-/aikuinen, 22,-/lapsi 4-14 v.

 

Warner Bros. Studio Tour – Making of Harry Potter

Retki alkaa Victoria-aseman vieressä sijaitsevalta Golden Toursin toimistolta, josta siirrytään Harry Potter-teemakuvin koristeltuun kaksikerroksiseen bussiin. Ajomatka Lontoon ulkopuolella sijaitseville studioille kestää noin tunnin ruuhkista riippuen ja studioille jää aikaa n.5 tuntia.

Studiokierroksen aluksi näytetään screeneiltä tuottajan, ohjaajan ja käsikirjoittajan kommentteja, jonka jälkeen siirrytään elokuvateatteriin, jossa katsotaan n.10 min kestävä kooste Harry Potter-elokuvista. Sitten itse asiaan eli opas johdattaa ryhmän velhokoulu Tylypahkan ruokasalin ovien eteen, jonka saavat työntää auki sen päivän syntymäpäiväsankarit, joihin myös lukeutui kyseisenä päivänä 12 vuotta täyttänyt tyttäreni. Ruokasalissa opas on vielä ryhmän mukana tarinoiden, tämän jälkeen seuraa omatoiminen tutustuminen studioihin. Pääsylippujen mukana saatuun Harry Potter-passiin voi alkaa keräämään leimoja.

Suurimmassa tilassa on Potter-elokuvien rekvisiittaa, esineistöä ja vaatteita. Sieltä löytyy Hagridin mökki, Dumbledoren toimisto, Harryn ja Ronin makuuhuone, Rohkelikkojen oleskeluhuone, Kalkaroksen taikaliemikellari, Kotikolo jne. Katsomista ja ihmettelemistä riittää tuhansissa Potter-elokuvissa esiintyneissä esineissä, voi käydä kuvauttamassa itsensä huispausluudan päällä tai Weasleyn perheen lentävässä autossa, tai sitten harjoitella taikomista.

Seuraavaksi siirrytään sisäpihalle, jossa on Poikittaislinjan kolmikerroksinen bussi, Weasleyn perheen auto, Likusteritie ja Tylypahkan silta. Täällä on mahdollisuus ostaa kermakaljaa sekä normaalimpaakin syömistä ja juomista.

Tämän jälkeen taas sisätiloissa tutustutaan eri hahmojen maskeihin (esim. maahiset, jättiläinen, Dobby-kotitonttu) ja eläinhahmoihin (esim. Hämäkäk, ihmissusi, lohikäärme), sitten siirrytään Viistokujalle, josta löytyy mm. Irvetan velhopankki, Ollivanders- ja Weasleyn Welhowitsit-puodit. Viistokujasta seuraavassa tilassa on maalauksia eri elokuvakohtauksista, piirustuksia hahmoista ja arkkitehtien pienoismalleja erilaisista rakennuksista, jotka huipentuvat Tylypahkan upeaan n.3 m korkeaan pienoismalliin, jota on käytetty elokuvien kohtauksissa.

Kierroksen jälkeen on mahdollisuus ostaa tuliaisia suuresta matkamuistomyymälästä, jossa hintataso on kylläkin korkea. Täältä löytyy mm. kaikkien neljän tuvan huppareita, huiveja ja myssyjä, erilaisia makeisia (Bertie Bottin Joka Maun rakeita, suklaasammakoita, Pimeyden Piirto-tikkareita) sekä taikasauvoja.

Harry Potter-studioretki on unohtumaton elämys velhopojan faneille ja elokuvat nähneille, muille en sitä niin suosittelekaan. Ja onneksi valokuvia saa ottaa niin paljon kuin haluaa.


© 2024 | Kouvolan Matkatoimisto Oy